Rubber lip van tochtstrip permanent terug naar buiten duwen?

jan24

  • #1
Ik heb een deur die wat krom is gegaan en nu komt er in een hoek wat tocht tussen de strip vandaan. Als ik echter het rubber bekijk dan zit deze nog gewoon tegen de deur aan en tevens zie ik geen scheuren of beschadigingen in het rubber. Als ik de deur in die hoek aanduw dan verdwijnt de tocht. Mijn vraag is nu: kan ik iets tussen die rubber strip plaatsen zodat de rubber lip weer meer naar buiten wordt geduwd, daardoor beter op de deur aansluit en dat hij deze vorm aanhoudt als ik hetgeen wat ik ertussen stop weer eruit haal? Het gaat om een Elro opbouwstrip en ik heb slechte ervaringen met het loshalen verplaatsen hiervan omdat het dan weer op een andere plek lek gaat.
 

robiebab

  • #2
Hoi Jan,

Twee dingen: controleer of de zijkant van de deur ook geverfd is? indien deze niet geverfd is kan dit de oorzaak zijn dat hij krom is gegaan.

Om het huidige probleem op te lossen heb je een andere tochstrip nodig: het beste is het gat meten tussen het kleinste en de grootste opening. zo weet je hoe groot de minimale maat moet zijn en de maximale maat. je kan het meten door de deur dicht te doen en aan de binnenkant het gat opmeten tussen de deur. voor schuine deuren helpt dit soort profielen enorm (controller hierbij welke maat je nodig hebt).

Link naar bedrijf en website verwijderd, lees de forumregels a.u.b.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu