Rubber granulaatvloer in garage?

Bjorn_vZ

 • #1
Goedendag allen,

Wij willen graag de garage wat beter isoleren, de muren zijn inmiddels voorzien van isolatie en ook is een sectionaalpoort geinstalleerd waardoor de kou beter buiten blijft.
Ik zit alleen nog met de vloer, deze ligt op het zand en kan niet van onder geisoleerd worden. Nu overweeg ik om een rubber granulaatvloer te leggen (sportvloer) van ca. 1 cm dik om zodoende de kou vanuit de vloer een beetje tegen te houden. Heeft iemand daar ervaring mee en is dit geschikt voor een garage? De garage wordt vooral gebruikt voor opslag fietsen, stalling van een motor en als wasruimte. Er komt geen auto in te staan (te klein) en ook wordt er niet veel in geklust. De betonvloer is overigens mooi recht (woning uit '91) en onbeschadigd.

Dank voor de reacties,
Bjorn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kan niet opmaken of er wel of geen verwarming is.
  Wat je bereikt is dat de vloer warmer aanvoelt niet meer en niet minder.
  Dus je kan dan gemakkelijker met blote voeten in de garage komen.
  Warmte geleiding van rubber is wel wat gunstiger dus bij verwarming zou je een heeeeeeel klein beetje voordeel hebben.
  Echter als dat product niet poreus is kan er condens ontstaan op de vloer.
   

  Bjorn_vZ

  • #3
  Bedankt voor de feedback, momenteel is er geen verwarming in de garage maar ik overweeg wel om een radiator op te hangen. Goed punt vwb condens, daar had ik nog niet aan gedacht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu