Rozet/ornament

Ferrydegroot

  • #1
Hallo,

ben in het bezit van 2 rozetten á 670 mm van gips.
Deze wil ik op een structuur (gips) plafond lijmen en niet schroeven.
Nu heb ik de meest geschikte montagekit gebruikt uit de bouwmarkt.
Het werkt voor geen meter.

Kent iemand een geschikte lijmsoort voor dit soort rozetten/ornamenten van ommenabij 6 á 7 kilo. Ben niet op zoek naar gipslijm dat aangemaakt dient te worden, liefst in koker/tube.

bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Wat laat er los? Is dat een laagje gips of latex dat op het plafond zit? Hoeveel kit heb je aangebracht en over welk oppervlak uitgesmeerd?

Montagekit lijmt nl. in principe vrijwel alles.
 

BeeTeeWee

  • #3
Tja, gipslijm die aangemaakt moet worden blijft nou eenmaal het meest geeigende spul hiervoor. Wat is dan het probleem om dat niet te willen gebruiken?

1 keer is me een flink gipsen ornament naar beneden gevallen, half op de arm van mijn vrouw, half op het kookeiland. Dat werd mij niet echt in dank afgenomen, maar we zijn nog wel bij elkaar. :lol: Ik denk dat dat kwam doordat het plafond in de keuken iets vettig moet zijn geweest. Het plafond even ontvetten met bijv. St. Marc of ammoniak is dus misschien ook nog wel een tip.

Hele zware ornamenten zou je toch eigenlijk ook moeten schroeven. Je zou gedurende de droogtijd van de lijm een stevig kussen tegen het ornament kunnen zetten, plankje eronder en dan plankje en kussen bijvoorbeeld 24 uur laten ondersteunen door een panlat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu