Nep rozet verwijderen

Wigledejong

  • #1
Ik heb een vraag. Misschien weet iemand hier het antwoord op.

In mijn nieuwe oude huis zit in de voor en achterkamer nog het orginele stuc op riet plafond met in het midden een ruit/wieber. Nu heeft een vorige eigenaar/bewoner in zowel de voor als achterkamer een nep rozet aangebracht. Het lijkt erop dat deze van gips is. Heeft iemand hier tips over het verwijderen van dit rozet, zonder het het orginele plafond te beschadigen.

Alvast bedankt!

Groet,
Wigle
 

Tiho

  • #2
Geen garantie, maar je kunt proberen er een plamuurmes tussen te slaan. Op deze manier sla je door de lijmlaag heen.
 

BeeTeeWee

  • #3
Met het plamuurmes kom je alleen bij de randen. Een beetje ornament is groter dan twee plamuurmessen. Je zou er wel een beginnetje mee kunnen maken.

Vervolgens kun je een stuk ijzerdraad tussen twee klosjes spannen en op die manier de rozet zo strak mogelijk langs het plafond "loszagen". Dat je enige beschadiging zult moeten herstellen lijkt me onvermijdelijk. Zware ornamenten worden overigens nog wel eens tevens geschroefd. Je zou dus afgezien van de lijm ook nog enkele schroeven kunnen tegenkomen.

Waarom is een echt gipsen ornament overigens een "nep-rozet"? :roll:
 

Wigledejong

  • #4
Bedankt voor de reacties. We gaan er mee aan de slag.

Het is geen echt origineel ornament, maar zo'n ding van een bouwmarkt die erop gezet is. Daarom koos ik voor "nep-rozet". Omdat hij er dus origineel niet hoort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
14
2
8
1
2
3
3
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu