Rotte plek in dakbeschot door lekkage

Daze

  • #1
Het dakbeschot van mijn woning bestaat uit een soort geperste stroplaten van 6 cm dik met aan beide zijden een soort papier. Onlangs constateerde ik op dit dakbeschot een natte plek en een deel ervan is rot, ook zijn er een paar witte schimmelplekjes zichtbaar. Waarschijnlijk dus een lekkage en na inspectie bleek de oorzaak een dakpan te zijn die niet goed op z'n plek lag. Deze dakpan is weer op z'n plaats gelegd dus de oorzaak is verholpen maar wat nu met de rotte plek in het dakbeschot.

Door een ervaren dakdekker werd mij verteld dat nu de lekkage is verholpen en er dus geen vocht meer bij komt de schade niet groter meer zal worden en het dakbeschot niet verder meer gaat rotten. Volgens hem is reparatie van het dakbeschot absoluut niet nodig en zal deze na droging nog stevig genoeg zijn, hij was hier zeer stellig van overtuigd. Echter, ik twijfel toch nog een beetje aangezien ik altijd heb begrepen dat houtrot door blijft gaan ook als de oorzaak is weggenomen en dat dit dus niet zomaar stopt. Kan iemand mij misschien wat duidelijkheid hier in geven? Bedankt...
 

Piet48

  • #2
Die ervaren dakdekker heeft gelijk, als het opgedroogd is word het weer stevig.
Als er een gedeelte weg is zou je het op kunnen vullen met PUR.

Het materiaal heet "Halmplank" van een bedrijf uit z.o. Brabant, tegenwoordig maken ze de dakplaten van polystyreen i.p.v. stro.

Gr. Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu