Rot kozijn door verkeerde constructie?

Mkanon

 • #1
Vandaag ben ik bezig geweest de onderkant van een kozijn te schuren op de eerste etage. Tijdens het schuren bleek het onderste deel van het kozijn compleet verrot.

Nu is de situatie als volg (van boven naar beneden) raam, kozijn, loodslap, dakpan (jaren dertig woning, onder het raam zit nog een rijtje pannen). Nu hebben ze tussen het kozijn en de loodslap ladingen kit gedaan, op die plekken is het hout ook totaal verrot. Zover ik kan zien zat er onder op de balk hoogstens een laagje grond verf.

De balk is vrij "diep" en alleen de voorste 2/3 cm is verrot. De balk loopt onder twee ramen door en nog een flink stuk door +- 100cm

Ik heb grote stukken rot er al uit gekapt en mooie recht hoekige gaten over gehouden echter zit ik nu met het hele onderste stuk van 2.5m bij 3cm

De onderste balk zit echt in de hele constructie verwerkt voor zo ik kan zien. dus helemaal vervangen zie ik als diy klus niet helemaal zitten!

Wie heeft advies 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou niet weten hoe je dit het beste kan aanpakken. Wat ik wel weet dat je een druiprand aan het kozijn moet maken. Dat voorkomt dat het water zich horizontaal, aan de onderkant van het kozijn, naar binnen kan verplaatsen.
  Mijn vermoeden is dat ze met kit dit hebben willen voorkomen.
   

  Mkanon

  • #3
  Ik ben inmiddels achter de oorzaak gekomen en het is iets minder erg... Op de eerste foto zie je de eerste meter van het kozijn, dit blijkt niet rot. Dit komt omdat hier de kitrand nog netjes tegen het hout aan zit. De laatste meter is verrot omdat de lat die de loodslap vasthoud los zat, en daarmee ook de loodslap van het hout afgetrokken heeft, hierdoor loopt er dus weer water onder op de balk.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Graag de volgende keer de foto's via klusidee plaatsen, en niet via een externe link.
  Daarom heb ik de foto's nu nog even een keer aangepast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu