Rookgasafvoerkanaal herbruikbaar?

PMKoning

 • #1
In het kader van het vervangen van de ketel: kan ik de oude rookgasafvoer gebruiken? (oude ketel is Vailliant Thermocompact)

Zo nee, moet ik dan het dak op om de nieuwe af/aanvoer te plaatsen of is er een "slimmigheidje" om dat van binnenuit te doen?

Ketel hangt op zolder van 3e etage met een schuin dak erboven. Er is alleen een klein oud dakraam waar ik me wel doorheen zou kunnen worstelen, maar ik ben geen held op hoogte en met deze sneeuw lijkt het me al helemaal geen pretje!

grtz
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Speedypul

  • #2
  Ja, er is een fabrikant die dakdoorvoeren levert die van binnenuit zijn te plaatsen, kom ze regelmatig tegen op beurzen!
  Effe googlen!
   

  Mobel

  Specialist Verwarming
  • #3
  :wink: als je weet welke ketel je wil gaan plaatsen , dan staat in de installatie handleiding alles wat je moet weten over rookgasafvoer. aan de hand van die gegevens kun je ff kijken of huidige afvoer geschikt is en of de afmetingen ook wel kloppen.
   

  PMKoning

  • #4
  Tja, da's natuurlijk altijd weer het volgende probleem.Had gehoopt deze ketel nog ff te kunnen laten hangen en dan rustig onrienteren op de nieuwe. Maar met de huidige no go moet ik dus opeens.

  Ik wil iig een CW5 en ben nu blij met n merk met kleine kastjes dat begint met n R. Ik denk dat ik dan daar eens n grotere van pak. Die kosten zijn ook nog te behappen.

  Overigens is de huidige afvoer natuurlijk geen aanvoer :/ dus denk ik dat ik mn eigen vraag al beantwoord en het dus nee is.

  NU zit ik ff te kijken naar die nieuwe afvoer die van binnenuit te plaatsen is, dat lijkt me wel ideaal.
   

  Xr8

  • #5
  De kans dat de rookgasafvoer van een thermokompakt op de genoemde ketel past is erg klein.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  6

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu