Rookgasafvoer wasdroger

Frank1967

  • #1
Goedemiddag,

Ik woon in een appartement op 3e etage en onder mijn appartement wordt een wasserette geplaatst. Leuk maar hoe zit het met het afvoer van die gasverwarmde droger? Het zijn geen elektrische drogers dus maar gasverwarmd omdat die voordeliger zijn in gebruik en er subsidie op gegeven wordt.

Komt er een lange pijp, dubbelwandig, van de begane grond helemaal naar boven het dak? Een meter boven de hoogste nok las ik ergens. Of is dit niet nodig en kan de rookgasafvoer gewoon via een klein pijpje uit een raampje op de begane grond en vliegt dit de lucht in?

Ik woon in Amsterdam en er zijn erg veel wasserettes hier maar ik heb er nooit opgelet tot vandaag dus.

Alvast bedankt voor het meedenken en advies!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Frank1967 schreef:
Komt er een lange pijp, dubbelwandig, van de begane grond helemaal naar boven het dak?
Het lijkt me dat je dat moet navragen bij degene die de plannen heeft liggen. Dat kunnen wij toch niet zeggen?

Je kunt beter even bij een rechtswinkel informeren wat in zo'n situatie al of niet toegestaan is, want op dit forum wordt geen juridische hulp gegeven. Wij helpen hier uitsluitend indien er sprake is van eigen werkzaamheden.

Of ga als eerste in overleg met de nieuwe eigenaar / uitbater van die wasserette. Misschien kan hij je precies vertellen wat er gaat gebeuren en je ongerustheid wegnemen. :wink:
 

Frank1967

  • #3
Beste Kees,

Dank voor je reactie. Hoe denk je dat ik aan deze info kom? Ik heb gister uitvoerig gesproken met de uitbater. Hij blijft erbij dat een lange pijp naar boven niet nodig is terwijl ik denk, na enig onderzoek op internet, dat een pijp wel nodig is. Zodat wij geen rookgas via onze ramen naar binnen krijgen. Ik hoop hier op reacties van ervaringsdeskundigen die kunnen aangeven of mijn gevoel goed is of dat de uitbater het bij het rechte eind heeft.

Groeten Frank
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Het ligt er maar net aan wat voor toestel er geplaatst wordt en bijvoorbeeld ook hoeveel.

Voor huishoudelijke gaswasdrogers geldt dat er normaal gesproken een afvoer wordt toegepast die vergelijkbaar is met de luchtafvoer die ook wordt toegepast bij een elektrische afvoerdroger. Dus gewoon met een rooster op de muur o.i.d. Er is dus geen sprake van een rookgasafvoer zoals bij een cv ketel. Het vermogen van de brander in een gaswasdroger is natuurlijk ook heel beperkt en deze kun je eerder vergelijken met een grote gaspit in een fornuis dan met een cv ketel.

Wil je zeker weten of een en ander aan de eisen voldoet qua bouwbesluit e.d. dan zul je de situatie moeten voorleggen aan een specialist, of bijvoorbeeld de gemeente. Daarvoor heb je dan wel extra informatie nodig, zoals type, specificaties en aantal op te stellen machines en de situering van de afvoer ten opzichte van andere percelen en bijvoorbeeld gevelopeningen.
 

Frank1967

  • #5
Dank je Mn22. Ik ga de gemeente eens bellen,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu