Rookgasafvoer en luchttoevoer CV door bestaand rookkanaal

Larser

 • #1
Hallo,

Bij het opnieuw aanleggen van m'n cv installatie zal ik de ketel (remeha quinta 45) gaan verplaatsen naar een andere locatie. De ketel bevindt zich nu in het souterrain van mijn woning, en zal op deze etage blijven echter op een andere locatie.

Op de huidige plek heeft de ketel zijn rookgasafvoer en luchttoevoer via een geveldoorvoer. Ik ben van mening dat rook uit het dak van een huis moet komen en niet voorbij een raam moet waaien, dus dit wil ik aanpassen door de rookgasafvoer en luchttoevoer via een bestaand (nu ongebruikt) rookkanaal te laten verlopen. Dit rookkanaal (van ca 7 meter lengte) bevindt zich voor het grootste gedeelte aan de buitenzijde van de achtergevel, en heeft een opening in het souterrain nabij de nieuwe plek van de ketel.

Ik wil dit met een paar verlopen (schijnen wel beschikbaar te zijn) en een flexibele rvs pijp (volgens de handleiding en navraag bij remeha moet deze 100mm worden) door dit bestaande kanaal (200x200mm) oplossen. De luchttoevoer komt dan langs de flexibele pijp naar beneden. Het rookkanaal is in goede staat. Overigens wel gebruikt dus ik laat deze eerst vegen zodat deze zo schoon mogelijk is.

Ik heb begrepen dat dit zou moeten kunnen, maar zijn er volgens jullie nog dingen waar ik op moet letten met deze opzet? Ik heb overigens ook een concentrische pijp overwogen maar de kosten hiervan zijn bij deze lengte behoorlijk aan de hoge kant. :?

Alvast bedankt, Lars
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Witgoed
  • #2
  Gewoon uitvoeren op de door jou voorgestelde manier
  Advies, wel een pijp op de schoorsteen zetten, ziet beter uit.

  Mag je geen problemen mee verwachten.
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #3
  Inderdaad boven een schoorsteentop er op, beneden een broekstuk, en je hebt het prima voor elkaar!
   

  Larser

  • #4
  Ok, bedankt voor jullie reacties! Ga ik het gewoon op deze manier uitvoeren.

  (er komt trouwens idd een schoorsteentop op)

  Gr Lars
   

  Xr8

  • #5
  Je kunt als het kanaal recht is ook een lengte 80mm buis nemen van 2 x 3 of 1 x 6 meter. Dit is veel goedkoper dan flexibel of concentrisch. Plaats dan aan de bovenkant een Hr pijp en schuif aan de onderkant het broekstuk om de 80mm buis. De overige ruimte aan de onderkant dicht maken. Je rookgassen gaan nu door de pijp en het schoorsteenkanaal verzorgt de luchttoevoer. Net als dat bij een concentrische pijp werkt.

  Succes.
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
  Je hebt er zelfs speciale platen voor[ schoorsteen saneringsset].
   

  Larser

  • #7
  Bedankt voor de tip! Ik vroeg me al af hoe ik dit het beste kon oplossen, en was de saneringssets nog niet tegengekomen. Kan ik wel wat mee.

  gr. Lars
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu