Rolluik elektrisch vervangen - draad in muur

Schildpadjee

  • #1
Hallo, ik wil een oud rolluik bij de deur elektrisch vervangen maar de draad zit door de muur en die is afgestuct, kan ik de draad vlak bij de motor afknippen en dan het nieuwe rolluik daarop aansluiten?

En waarmee kan ik de draden het best koppelen? ivm vochtig weer ofzo.

Vast bedankt,
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik zou alles vervangen dus ook de kabel in de muur.

Maar je kunt deze eventueel laten zitten en de verbinding maken met een speciale spatwaterdichte connector
 

Schildpadjee

  • #3
Waarom zou je dat doen, dat is allemaal afgestucd pas dat ga je toch niet losbreken voor een kabel?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Vele motoren hebben een vaste kabel (er zijn er enkele waar een stekker aansluiting is, maar daar ga ik hier niet vanuit)

Indien je in de rolluikkast een verbinding gaat maken met bijv.verbinding zal je deze zeer goed moeten vastzetten in een hoek aan de zijkant van de kast, dit omdat als deze los zit eventueel door de rolluikmat mee genomen kan worden met alle gevolgen van dien.
De ideale oplossing is een Hirshmann stekker verbinding te maken buiten de bak. Maar dan moet je kabel voldoende lang zijn.

Ik heb enkel mijn voorkeur aangegeven zonder de situatie gezien te hebben
 

Schildpadjee

  • #5
Heb het oude rolluik eraf stroomdraad doorgeknipt zat geklonken in de motor. als ik nu de draad van de nieuwe motor in een gietmof verbind en de kabel in de hoek goed vastmaak, denk je dat er dan nog problemen kunnen ontstaan
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Als je het zo wenst te doen dan kun je het beste gebruik maken van De Quickon kabelverbinder en in de rolluiken en zonweringen branche veel gebruikt

kijk even in je bp
 

Aristonos

  • #7
Is er in de rolluikkast wel ruimte voor een kabelverbinder ? Ik heb een kabelverbinder van 14 cm lang, en 2,5 cm breed. Ik moet ook een kabel veranderen gezien de schakelaar wordt verplaatst, en ik dus draad te kort kom, vanaf schakelpunt verlengen is geen optie. Is heel krap bekabelt, en komt net een cm aardedraad uit de muur. Dus liever een nieuwe kabel uit de rolluikkast , maar er moet wel ruimte zijn. Heb de boel nog niet opengemaakt.

unnamed.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Zal 10 jaar na dato wel zijn opgelost.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
@Aristonos : Hierbij het verzoek om een eigen topic te openen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu