Rollaag of sierboog

Evduijn

  • #1
Hallo

in mijn huis van eind 1800 zijn hoge schuiframen (zgn. T-ramen) met daarboven glas-in-lood aanwezig
Aan de zijkant van het huis zat oorspronkelijk niets maar heeft men in de jaren 60 een groot raam laten aanbrengen, echter niet in stijl met de overige ramen wat ik jammer vind.

Mijn plan is nu om dit raam te vervangen door een hoger exemplaar dat even hoog is als de authentieke ramen en eveneens met glas-in-lood bovenraam
Wel had ik het brede raam graag wat meer in verhouding gebracht tot de authentieke ramen die smaller zijn, echter, dan moet er links en rechts van het raam 'bijgemetseld' worden. Omdat ik vermoed dat je dat altijd blijft zien en het ook smalle oude stenen zijn zie ik daar maar van af.

Mijn vraag gaat nu over de rollaag boven het raam:
een standaard rollaag met steentjes op z'n kant is het meest gangbare maar de stijl van het huis is zoals op bijgaande foto. Zou die stijl het liefste in het te verbouwen raam doorzetten maar vroeg me af of dit een erg kostbare zaak is. Weet iemand hoe 'moeilijk' c.q. tijdrovend het voor een hedendaagse metselaar is om zoiets te maken (raam van 2mtr breed) ?

Bvd!
Erik
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Voor een vakman uit de "oude" school is dit een mooi klusje, ze zijn er nog maar redelijk zeldzaam.
Op het forum worden geen adressen gegeven maar met enig zoeken bij renovatieprojecten is er vast wel iemand te vinden die dit leuk vindt.
 

Evduijn

  • #3
Hallo Jan
denk je dat dit raadzaam is. Tja dan zal ik daarnaar op zoek gaan natuurlijk.
Dacht in eerste instantie dat misschien de meer ervaren metselaar die niet van de oude stempel) dit ook zou kunnen. Begrijp me goed, eea ziet er complex en vakkundig genoeg uit hoor, daar niks van gezegd. Maar omdat ik geen metselaar ben kan ik me zowel voorstellen dat deze dit niet als ook wel kan.

P.s.: jammer dat we dit tegenwoordig niet meer zien. Alkles recht toe recht aan. maar goed zou wat duur worden waarschijnlijk :P

Bedankt
erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu