Rolgordijn blokkeert niet meer

Beamsgirl

  • #1
Hoi,
Toen wij gisteravond het rolgordijn naar beneden deden, blokkeerde hij niet meer. Nu hangt ie dus helemaal afgerold naar beneden.
We hebben er zo'n koortje met balletjes aanzitten, en om hem omhoog te houden heb ik er nu maar even een wasknijper op gezet.
Kan iemand mij vertellen waar het blokkeringssysteem precies zit en hoe ik dit weer kan activeren? Neem aan dat het een klemmetje is of iets dergelijk? Het is mij overigens niet opgevallen dat er iets is afgebroken....

Alvast bedankt!
 

DHWZ

  • #2
Is niet je koortje van het rolletje afgelopen?
je kunt het kapje aan de zijde waar het koortje zit eraf halen en kijken of het koortje nog om het rolletje zit of niet.
 

Beamsgirl

  • #3
Zover ik kan zien ziet die er nog gewoon netjes omheen gedraaid.
Als ik hem nu los zou laten dan rolt het gordijn gewoon uit tot beneden (het touwtje gaat dan dus ook mee).
Zou het kunnen dat het touwtje 'verschoven' is waardoor het stop punt (er zit wel een verdikking op het touwtje) dus ook verschoven is?
 

Kluske

  • #4
Het verdikking is de blokkering, namate je de verdikking verplaatst zal je gordijn verder afrollen. om op de juiste hoogte uit te komen laat het gordijn zover mogelijk zakken, neem het gordijn uit zijn steunen weg en rol het gordijn zover weer op dat je de juiste hoogte hebt bereikt. plaatst dan het gordijn weer terug in de steunen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu