Demonteren cassette rolgordijn

Zwanen

  • #1
Goedendag allemaal,

Weet iemand hoe je een rolgordijn cassette van het type zoals op het plaatje moet demonteren? De ketting is gebroken en die zou ik willen vervangen. Aangezien het rol gedeelte vast zit tussen de houders aan beide kanten, en deze houde weer aan de cassette zit die aan het plafond vast zit, denk ik dat de casette er eerst af moet. Die zit vast aan het plafond met houders, waarvan een plastic lipje op het plaatje net te zien is aan de bovenkant.

IMG_20220725_105729.jpg


Ik had online gezocht naar instructies, maar die gingen vooral over de houders aan beide kanten loshalen, maar die kunnen helemaal niet los, of met een veer de rol eruit halen, maar ik kan geen veer bespeuren. Ook zag ik instructie om aan de achterkant iets in te drukken, maar dat kon ik niet vinden.

Als iemand hier iets op weet, dan heel graag!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat verkleurde plastic kapje aan de zijkant kan er af.
 

Zwanen

  • #3
Heb je mogelijk een slimme manier om dat te doen? Het kapje zit namelijk vast aan het witte gedeelte aan de voorkant en kan er niet afgeschoven worden vanwege dat er in het midden aan de binnenkant een uitsteeksel is waar de as van het rolgordijn omheen zit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat het vastgeklikt zit en dat je hem naar opzij moet bewegen. Waarschijnlijk eerst met een plat voorwerp het klikding losklikken :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu