Roestplekken op de muur

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wij willen in de woonkamer granollen, maar er zit op een plek een stuk metaal in de muur dat is gaan roesten. Ik kan dit er niet uit halen ,want daar acher is een schoorsteen van de verwarming. Hoe kan ik er voor zorgen dat dit later niet door het granol te zien is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Thea het volgende is een suggestie, ik heb zelf nog nooit gegranold!

1. de ergste roest eraf halen met een staalborstel.
2 ontvetten met thinner oid.
3 primeren met een metaalprimer, erg mooi geschikt is de verf, hier te vinden onder NR1 Anti-Roest grondverf.

Maak de ondergrond niet te mooi glad, dat granol hecht waarschijnlijk wat minder goed op een grondverf, dus als het wat ruw is, is de hechting alleen maar beter! Als je twijfelt of de grijze kleur van de hammerite door de grondverf komt kun je er nog een laagje gewone (synthetische) witte grondverf overheen doen. Denk eraan dat je voor dat granollen meestal een voorstrijkmiddel moet gebruiken, informeer even bij de zaak waar je het granol koopt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Kees prima advies, zou alleen na het hammerite gewoon het deel een aantal keer in de voorstrijk zetten. Dit is voorstrijk ook wel ruwer genoemd waar het lijkt of dat er zand toegevoegd is. Dus niet de "lak" achtige voorstrijk. Net zo lang voorstrijk op het desbetreffende deel smeren totdat je nagenoeg de grijze hammerite niet meer ziet. Natuurlijk zul je de rest van de delen die je wilt granollen ook in de voorstrijk moeten zetten maar dat heeft maar 1 laag nodig.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik wist niet zeker of dat voorstrijk goed zou pakken over die primer, vandaar. Maar goed dat iemand anders het wel weet, ik leer steeds bij!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu