Radiator verven roestplekken

Cralla

  • #1
Wij gaan diverse radiatoren verven. Er zitten echter behoorlijke roestplekken op diverse radiatoren. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Roestplekken behandelen vooraf? Of eerst grondverf/primer? Of meteen radiatorlak? Spuiten of met de kwast?
Wie kan ons goede tips geven :?:
 

Fiesiekus

  • #2
Radiator ontvetten met heilige marcus, drogen dan de roestplekken schuren en in de menie. Na droging menie de radiatoren 2x spuiten: subliem resultaat.
 

Piet48

  • #3
Je bedoeld toch niet spuiten binnenshuis ? jezult afgezien van de stank ook alles goed af moeten plakken.
Als je ze af kunt koppelen kun je het beter buiten doen dan gaat ook het schoon maken op de manier van "Fiesiekus beter (waterslang).
Menie voor een radiator in een droge ruimte is niet nodig, goed ontvetten,schuren,wassen en goed laten drogen.
Daarna spuiten met radiatorlak van de DHZ werkwinkel en met die temperatuur van morgen zijn ze in een uur stofdroog.
Maar als afkoppelen niet gepland is zul je het moeten doen met een kwast en een roller.

Gr Piet
 

Cralla

  • #4
Dank voor jullie snelle reacties. De radiatoren zijn losgekoppeld. Het hele huis moet opgeknapt worden, de muren moeten gestuct worden en in de hal met structuurverf. De radiatoren zijn er dus af en het hele huis is leeg. We hebben ze buiten met een tuinslang goed schoongespoten, het zijn dubbele platen en die krijg je inderdaad anders niet goed schoon. Hebben alles geschuurd. De roestplekken met een staalborstel. Moeten we nu ontvetten en dan meteen radiatorlak erop spuiten? Dus geen menie of grondverf of zo?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik zou eerst menie of grondverf doen.
 

Fiesiekus

  • #6
Zeker. Overigens zou ik spuiten met een spuitbus afraden; dan heb je heel veel bussen per radiator nodig en is roller/kwast een betere en snellere optie.

Als je gaat spuiten: huur een compressor en koop een spuitpistool. eerst uitproberen op een plaat hout en kijken of je 't onder de knie krijgt.
 

Tiho

  • #7
Ik zo de plekken ook nog met schuurpapier bewerken, korrel 120, anders blijf je de plekken zien in je nieuwe verflaag. Dus ruim om de plekken heen ook de verf meeschuren en een glad verloop maken tussen kale plek en oude verflaag
 

Piet48

  • #8
Met een spuitbus radiatorlak van 9 Euro heb ik een radiator van 40x200 3 plaats met convectoren behalve de onzichtbare achterkant 2x gespoten, de tweede laag kan al na 15 minuten.
Het voordeel is dat je helemaal geen gereedschap nodig hebt en dat je afgezien van de verfresten ook nog moet reinigen.
En een pot radiatorlak is ook niet goedkoop.
Als jullie toch tijd genoeg hebben kun je het beste de roestplekken met primer voorbehandelen en eventueel plamuren.

Gr Piet
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
U zou zich eerst eens af moeten vragen hoe die roestplekken op de radiator komen. Zijn het al oudere radiatoren? Zijn het puur krasbeschadigingen dan kunt u de gok wagen.

Zijn het echter roestplekken rondom de aansluitingen en vooral onder aan de radiatoren dan kunt beter nieuwe kopen. Lekkage zal spoedig uw deel zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu