Roest reparatie Nehobo vloer

MarkJ

  • #1
Ik heb in de schuur een Nehobo verdiepingsvloer. Deze ziet er nog prima uit, op 2 plekken na waar een beetje roest zit (circa 3 cm in de voeg). De schuur is groot en de vloer vervangen is geen optie.
Wat kan ik hier aan doen voordat het erger wordt? Ik dacht er zelf aan de voeg zoveel mogelijk weg te tikken rondom de roestige bewapening en vervolgens met cement weer afsmeren zodat er geen zuurstof meer bij kan.
Hebben jullie hier ideeën over?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Behandel het in elke geval (na het wegtikken van de voeg en wegslijpen van de ergste losse roest) met een roestomvormer. Te koop in automaterialenhandels (en misschien ook elders, maar mij niet bekend). Schreeuwend duur maar zeer effectief.

Met cement afsmeren om er geen zuurstof meer bij te laten komen zal naar mijn idee niet werken.

Edit: Google naar 'roestomvormer' brengt me bij combinaties van dergelijk materiaal met epoxy grondverf in een spuitbus, te verkrijgen bij diverse andere adressen, waaronder bouwmarkten. In hoeverre dat goed werkt heb ik geen idee van, ik ken alleen het stroperige spul in zo'n kunststof potje.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Plaats eens een foto. Je hebt het over roest, is het buiten?

Beton repareren (buiten) doe je met een betonreparatiemortel. Daar zijn ook speciale primers voor. Zie de verwerkingsvoorschriften.

Het lijkt me niet slim om er een auto-roestomvormer op te zetten, want dan heb je een risico dat het vulmiddel niet meer hecht.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ja, daar zit wat in natuurlijk... :oops:
 

MarkJ

  • #5
IJkenhout,

Het is binnen. De bewapening van de Nehobo vloer (in de voegen) is wat gaan roesten. In bijgevoegde foto (niet mijn vloer maar wel een mooi voorbeeld) zie je 2 kleine plekjes net als bij mij.
Rechts zie je een groot stuk verroest en dat wil ik bij mij niet zover laten komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu