Rode vloeistof bouwdroger/vochtvreter

Rararo

  • #1
Naar aanleiding van een lekkage heb ik een aantal bouwdrogers/vochtvreters in de woning geplaatst. Eén van de drogers voert een donker rode vloeistof af - in plaats van helder water. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? De betreffende droger staat op zolder en voert water af op de afvoer van de CV-ketel.

1703163902247.png
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat ziet er ernstig uit! Als het is wat ik denk, zul je er een forensisch team bij moeten roepen.
Die zullen zeker kunnen bepalen welke (mis)daad hier gepleegd is.
Kom je alleen de eerste dagen je huis niet meer in. Fijne kerst op straat of bij familie. :mrgreen:

Misschien is het handig om de verhuurder van de bouwdroger(s) even in te lichten, dat de vorige huurder iets minder fraais met dat ding heeft gedaan.

Even serieus: denk je echt dat er iemand is die via een dergelijke foto kan bepalen wat voor vloeistof daar in zit?
 

Rararo

  • #3
Haha, dank voor de heerlijke reactie. Misschien met de schat aan ervaring hier op het forum heeft iemand hetzelfde eens meegemaakt (mogelijk is het iets gebruikelijks). Je hebt natuurlijk gelijk dat het lastig beoordelen is aan de hand van een foto...
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Meest aannemelijke lijkt me dan dat er roest in het water zit opgelost.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Als dat je urine is zou ik toch een afspraak maken bij de huisarts...

En anders is het inderdaad roest.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Is de vloeistof zelf ook rood (of rood bruin / roestbruin) of is de slang zo verkleurd?

Dergelijke apparaten worden vochtig ingeleverd en weggezet bij het verhuurbedrijf, die gaan wat roesten van binnen en worden vervolgens weer verhuurd aan de volgende klant. Als al die klanten steeds dezelfde meegeleverde afvoerslang gebruiken dan verkleurd die slang op den duur.

Ook kan de meegeleverde (?) slang voor andere apparaten gebruikt zijn die vuil water afgezogen hebben. Daar kan de slang ook van verkleuren.

De keren dat ik bij mijzelf thuis of bij familie een bouwdroger in actie heb gezien kwam er kristalhelder water uit dat je bij wijze van spreken zo op zou drinken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
normaal gesproken zou dit wayer kraakhelder moeten zijn omdat het uit de lucht word gehaald en naar vloeibaar water word omgezet dmv condensatie, je distileert dus water uit lucht
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Gokje: fijnstof van rode bakstenen, maar maakt weinig uit. Zoals eerder gezegd: de verhuurder bellen en eventueel deze foto sturen, dan krijg jij er geen gezeur mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu