Riool ontspanning niet op hoogste punt

TimonS

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben bezig met het verplaatsen van mijn badkamer van de begane grond naar de 1e verdieping en verplaatsen van mijn CV ketel van de 1e verdieping naar de vliering. Nu ben ik grofweg in kaart aan het brengen hoe de afvoeren voor de nieuwe situatie moeten worden en ik loop een beetje klem op de riool ontspanning.

Momenteel is er geen rioolontspanning aanwezig, deze wil ik gaan toevoegen. Ik lees dat deze normaalgesproken op het hoogste punt van de riolering moet komen. Echter nu ik de CV naar de vliering ga verplaatsen is dat dus tevens het hoogste punt van de riolering (CV condensafvoer). Ik zie echter geen kans om een 75mm ontluchtingsleiding naar de vliering te krijgen, daar heb ik de ruimte in mijn wandjes niet voor.

Ik vraag me nu af of ik weg kan komen met de ontspanningsleiding op ~1m boven de grote afvoeren van de badkamer. De condensafvoer van de CV zit daar nog ~2m boven.

Onderstaande schets laat zien wat ik in gedachten heb.


Is dit mogelijk of gaat dit fout?
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #2
Heb je daar dan een dakafvoer zitten (is het dak daar lager)? Ik zou dan niet weten waarom dit niet zou werken. Tenzij je standleiding verstopt raakt en dan overstroomt je ontspanningskanaal misschien? Maar met een condensafvoer zal dat wel zo'n vaart niet lopen. Alleen het zal misschien niet volgens de voorschriften zijn? Ik weet verder ook niet wat de minimale hoogteafstand moet zijn van afvoer tot ont-/beluchting. Dat zou je eerst even moeten uitzoeken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Het kan best zo niks mis mee, mocht de afvoer bij de cv niet goed lopen kan je dat ook een beluchting zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu