Rioleringsproblemen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Momenteel hebben we bij heftige buien last van het feit dat onze riolering dusdanig overbelast raakt dat het via onze douche op de begane grond het huis binnenstroomt. Het gaat gepaard met heftig borrelen en het spuit er als het ware uit.
Uiteraard willen we dit probleem verhelpen. De hemelwaterafvoeren van het huis en de garage lopen eveneens op de buitenriolering. Het vermoeden is dat de riolering al dit water niet aan kan en dat er op een of andere manier een weg terugzoekt.
Hoe kan dit probleem het beste worden aangepakt ?


PS: het is mss goed om te melden dat ons rioleringssysteem werkt met een pomp en een perslucht naar de riolering aan de weg..
 
Volgens mij is het, zeker met een persriolering, niet de bedoeling dat de regenwaterafvoeren op de riolering aangesloten zitten.

Die dienen op eigen terrein af te vloeien en te infiltreren.
 
De put waar de pomp "inlegt" krijgt de hoeveelheden niet weggemaald. De put en de pomp zijn nu ongeveer een jaar of 15 oud.
Wat ik niet snap is dat het water via de buitenriolering terug het huis in kan komen... Het huis is 4 jaar geleden nieuwgebouwd en vervangt het voorgaande.

Wat is een goede manier dan om het hemelwater weer af te koppelen, zodat het op eigen terrein kan stromen, wat op zich geen probleem behoeft te zijn. De Hemelwaterafvoeren lopen nu op een soort ringleiding naar de buitenriolering toe.....
 
We hebben geen sloot in de buurt. Maar is het wellicht een oplossing om de hemelwaterafvoeren te ontkoppelen?
 
Ja, volledig zandgrond.

Dus als ik het goed begrijp dan zaag je de hemelwaterafvoer door. Graaf je de aansluiting op de riolering op en sluit deze af met een afsluitdop. Hiervoor moet ik wat straatwerk/terras openleggen maar dat is geen probleem. Daar maak ik dan een soort van grindbak waar het hemelwater in kan lopen.....
 
Nog een vraagje. Kan het water ook over het terras lopen, dan loopt het daarna zo de bloemenperken (afstand ongeveer 4 meter). Terras ligt op afschot. Of zal dit teveel overlast geven.
 
Zou glad en groen kunnen worden, afhankelijk van de ligging (zon e.d.) en steentjessoort. Ik heb wel in nieuwbouwijken gezien dat er afvoer werd gemaakt d.m.v. een apart verdiept geultje van gebakken steentjes. Best leuk om te zien en werkte perfect, ook bij hoosbuien.
 
Het terras is gemaakt van waaltjes. De achterzijde waar de goten hangen hebben alleen ochtendzon, de voorzijde van het huis heeft alleen avondzon.
 
Met een persriolering woont u zeker buitenaf, met een beetje geluk met een wat grotere tuin.
Ideaal is dan een buffervat ingraven waaruit in de droge periodes water voor de planten gehaald kan worden met een zwengelpomp.
Een overstort voorkomt dat het water niet weg kan.
Een eventuele grindput zou ik toch maar zo'n 10 meter buiten de woonruimte en/of schuur houden, een fundering heeft meer last van stijgende en dalende waterstanden dan menigeen denkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan