Rioleringput vervangen door buizen

Torx76

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb in de grond bij de overgang van binnen- naar buitenriolering een gemetselde put zitten waarin aan de ene kant buizen uitkomen van afvoer en hemelwater en aan de andere kant een buis weg loopt richting het riool (zie de dwarsdoorsnede hieronder). Rondom de buizen zijn wortels naar binnen gegroeid en de bodem van de put is langzaam weg aan het brokkelen. Ik heb hierdoor last van lekkage in een aangrenzende kelder.

Na wat zoeken op dit forum heb ik eerst geprobeerd de bodem van de put op de kritieke plekken te herstellen, maar dit heeft niet genoeg geholpen. In plaats van nog een keer proberen wil ik het nu liever op een wat nettere manier oplossen. Ik weet niet wat in het verleden de functie was, maar als ik het goed heb begrepen is zo' n put tegenwoordig niet meer gangbaar en wordt alles nu direct op elkaar aangesloten.

Het plan is dus om rondom beide rioleringbuizen de wortels weg te halen en zo een stukje van de buizen vrij te maken zodat daar een overschuifmof overheen kan. Ik zou er dan een stuk pijp tussen willen plaatsen met een Y-stuk 110/75 in het midden en het geheel m.b.v. de overschuifmoffen aan de bestaande buizen willen verbinden. De HWA zou ik dan met een combinatie van op maat gemaakte verlengde moffen en een 45 graden kniestuk naar het Y-stuk willen leiden (zie plaatje).

Lijkt jullie dit een goede oplossing?

riool2.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dan zou ik nog voor de put een ontstopping stuk plaatsen want die put was ook een verzamelpunt van rommel.
Of een nieuwe pvc put plaatsen
pvc rioolput - Google Zoeken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu