Riolering be- en ontluchten

Khn

 • #1
Goedemiddag,

Wij gaan op de beganevloer riolering aanleggen. Hier wordt een hangwc, een wasbak en een doucheafvoer op aan gesloten. Alle afvoeren komen in 1 pijp uit die door de fundering naar buiten gaat. Er is geen standpijp naar boven omdat daar geen afvoeren aanwezig zijn.
Mijn vraag is hoe de be- en/of ontluchting aangesloten moet worden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Ontluchten kan alleen via een open pijp door het dak; dat is bij u dus onmogelijk. Blijft beluchten over; d.m.v. een aparte beluchter op de leiding, zover als mogelijk stroomopwaarts aan de rioolpijp monteren. B.v.k. niet op kwaliteit bezuinigen; er zijn nogal wat verschillen daarin
   

  Xr8

  • #3
  Probeer voor een goede werking van het geheel altijd een openverbinding met buiten te maken. Alleen beluchten is altijd beter dan helemaal niets, echter ontluchten maakt ook deel van het geheel uit!

  Deze open verbinding het liefst aan het eind van de buis, wordt ook nog wel eens een regenwater afvoer van gemaakt zodat deze direct als ontluchting werkt.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu