Repareren melamine dakplaat

Jan-Jaap de L.

  • #1
Hoi hoi,
Ik heb mijn huis verkocht en nu heeft de nieuwe eigenaar een door mij met montagekit bevestigde balk van de binnenzijde van het hellende dak verwijderd. Gevolg is dat de dakplaten op verschillende plekken, diep zijn beschadigd. Mijn makelaar is van mening dat het mijn verantwoordelijkheid is, wat ik op zich betwijfel, maar het lijkt me handig het gewoon op te lossen. Het betreft Unidek-achtige dakplaten met een groene spaanplaat buitenzijde en een witte melamine binnenzijde.
Ik kan de gaten dichten met polyester-plamuur. Maar hoe repareer ik de melamine?
Heeft iemand anders een idee wie de fabrikant kan zijn van de platen. Ze zijn niet voorzien van een merknaam. Waarschijnlijk kan de fabrikant me ook wel helpen.....
Vast bedankt voor het meedenken. Ik hoor het graag|

Jan-Jaap
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet even Googlen op EPS Gemert. Dan kom je een hoop links tegen, scroll door dat je iets ziet van BDA Praktijkbladen. Op zo'n praktijkblad zie je de naam van de oude-en de firma die het enkele jaren geleden heeft overgenomen.
 

Paul Siemons

  • #3
Geen haar op mijn hoofd dat er maar aan zou denken daar iets aan te doen: die "makelaar" wil ik dat wel eens hard zien te maken!!

Mvg,
P.Siemons
 

Jan-Jaap de L.

  • #4
Volgens mij is die club in Gemert de fabrikant van Unidek. De platen die ik bedoel zijn niet van Unidek, althans dat staat er niet op (en bij Unidek altijd wel).

En wat betreft het al dan niet aansprakelijk zijn.....dat was ook mijn eerste reactie. Maar als het eenvoudig op te lossen is, zou dat ook mooi zijn toch?!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik kan me niet voorstellen dat de concurrent van Unidek de gelegenheid kreeg om ook met groene platen op de markt te komen. :lol:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Juridisch heel eenvoudig, de koper heeft gezien, of kunnen zien dat hij een huis kocht met een balk aan het dakbeschot. Hij besluit zelf de balk te gaan verwijderen en dat leidt tot schade. Dan zijn de gevolgen dus voor de koper.

Je kunt dit wel willen oplossen, onzichtbaar wordt het echter nooit, tenzij je de gaten opvult, gladschuurt en de gehele oppervlakte van de platen overnieuw aflakt.

De vraag is of je dat moet willen, het is veel werk. Ook is het natuurlijk merkwaardig dat je eigen makelaar stelt dat je verantwoordelijk bent. Bij aansprakelijkheid kan ik me alleen iets voorstellen als de koper er van uit mocht gaan dat de balk verwijderd zou zijn bij oplevering, of dat bij de verkoop is toegezegd dat de balk eenvoudig te verwijderen zou zijn.
 

Mbeekmans

  • #7
De dakplaten met een groene buitenzijde zijn inderdaad van Unidek.
Schade aan de witte zijde kan hersteld worden met reparatielak welke via bouwmaterialenhandelaren te bestellen is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
@ Mbeekmans,

preken voor eigen parochie wordt hier niet op prijs gesteld, bedrijfsnamen zijn verwijderd.
Lees ook even de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu