Reparatie asbest dak

Flat4ever

  • #1
Hallo lezers,

Ik zit met een klein probleempje, mijn asbest dak circa 110m² heeft her en der wat kleine scheuren en een paar kleine gaatjes. Er zit ook een redelijk groot gat in van ongeveer 10 X 10 cm. Deze heb ik een tijd geleden al gedicht met een plaatje plexiglas en kit, echter begint dit nu weer los te laten.
Mijn grote vraag is eigenlijk hoe ik het beste deze gaten en scheuren kan dichten op een manier die ook voor langere tijd (liefst minimaal 5 jaar) waterdicht blijft.
Helaas kan ik nu nog niet het dak op met dit natte weer, maar hoop er zo snel mogelijk om te kunnen aangezien ik nu soms wat water in huis krijg met zware regen.

Het vervangen van hele dakplaten is helaas niet mogelijk. En het gehele dak hoop ik over een jaar of 5 te kunnen vervangen voor een dakpanplatendak. Echter de kosten die daarmee gemoeid zijn kan ik op dit moment niet opbrengen. Voornamelijk omdat ik deze oppervlakte niet zelf mag verwijderen van onze gemeente.

Hoop dat jullie mij van wat advies kunnen voorzien.

Groetjes,
Arjan Gerritsen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Asbest :?:
Die reparatie met dat plaatje plexiglas wat liet er los.
De kit van de plexiglas of van de asbest golfplaat.
Het lastige is hoe vuil zijn je platen betreffende een kit afdichting.
Schoonmaken, borstelen is niet slim. Met water het stuiven voorkomen?
Als het oppervlak van de asbestplaat zuiver en droog is zou kit toch moeten hechten.
Anders, kan je er onder komen dan een plaatje er op schroeven met kit.

Een matje glasvlies met polyester heb je daar al eens naar gekeken.
Kan je in een kleine verpakking kopen.
*wgb*
 

Betweter

  • #3
Ik neem aan dat je het hebt over asbest golfplaten, wat je ook doet oude golfplaten zijn levens gevaarlijk om op te lopen, dus altijd planken of ladders gebruiken.
Je kunt om kapotte platen tijdelijk te dichten er een golfplaat overheen leggen, dus bouten eruit, bovenliggende plaat opwippen en plaat erover schuiven en bouten erin.
Letop golfplaten hebben niet allemaal dezelfde golf hoogte / breedte.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Tukje lood en sitaflex
 

Flat4ever

  • #5
Alvast bedankt voor de reacties!

Ik ga even overwegen welke mogelijkheid de beste is. Overigens was het probleem voornamelijk veroorzaakt door slecht hechtende kit op het asbest zelf.

Het betreft inderdaad een asbest golfplaten dak, en lopen word het niet. Eerder kruipen om mijn gewicht zoveel mogelijk te verdelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Stukjes dakbedekking erop branden.
 

Pigion

  • #7
DE methode om asbest golfplaten te repareren, is met epoxy / glasmat. Geen polyester / glasmat nemen, kost minder, doch hecht stukken minder op vreemde materialen. Ik heb veel reparaties met Epoxy aan daken van golfplaten laten verrichten op de Antillen en met succes.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu