Renovlies op gipsplaat

Neros_12

 • #1
Ik ga binnenkort mijn huis verbouwen en wil graag gladde muren in de woonkamer. Mijn idee was om alle muren te voorzien van raggels met gipsplaten waarachter ik (geluids) isolatie, elektra en CV leidingen wegwerk.

Vervolgens wilde ik dit laten stucen (glad) en dan verven. Helaas is glad stucwerk erg kwetsbaar en ik zie mijzelf al constant deuken en diepe krassen wegwerken waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb. Snap eigenlijk niet waarom er geen hard en glad stucwerk gemaakt kan worden met of een betere roodband of een soort hard makende inpregneer, lijkt mij een gat in de markt.

Maar goed, nu las ik iets over renovlies behang. Dit moet een zelfde soort gladde uitstraling hebben als glad stucwerk en moet ook nog eens sterker zijn. Klopt dit, en kan je renovlies behang gewoon over je gipsplaten behangen (naden tussen gipsplaten wel opgevult natuurlijk) of moet je toch eerst je wanden laten stucen.

Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Als je hard stucwerk wil, dan moet je de ruimte laten tadelakten.
  Kost wat, maar dan heb je ook wat. :wink:
   

  Neros_12

  • #3
  Heb even gezocht naar dat tadelakten maar het lijkt erop dat dat nogal arbeidsintensief is en vooral heel duur. Heb eigenlijk meer interesse in renovlies en vroeg me dus af of dat ook direct op gipsplaat aangebracht zou kunnen worden.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Ja.

  Indien u dit vlies een kleur gaat geven is het raadzaam de gisplaten voor te rollen met verdunde muurverf ( ook om zuiging te verminderen )
  in dezelfde kleur als waarmee u de deklaag wilt aanbrengen.
  Dit om doorschijnen van de ondergrond tegen te gaan.
   

  Neros_12

  • #5
  Bedankt voor het antwoord. Mooi dat je het gelijk op de gipsplaten kan gebruiken, spaar je toch weer een stucadoor uit van minimaal 15 euro per vierkante meter. Zal wel moeten zorgen dat de gipsplaten zorgvuldig geplaatst worden.

  Goed, ik heb nog een paar vraagjes over dat Renovlies.

  1 - Ik wil het Renovlies behang gaan schilderen met een hele matte schrobvaste muurverf (Sikkens Alphacryl Mat). Kan ik de gipsplaten echter met gewoon (verdunt) latex voorstrijken zodat ik wat goedkoper uit ben, die Sikkens verf is namelijk redelijk aan de prijs en ik vindt het een beetje zonde om dit te gebruiken als voorstrijk.

  2 - Gisteren iemand gesproken die wel eens glasvlies heeft gebruikt maar deze persoon zei dat het niet zo mooi is als een gestucte wand. Kreeg de indruk van de (weinige) informatie op internet en hier op het forum dat het toch wel een zelfde gladde uitstraling zou moeten hebben, klopt dit ?

  3 - Klopt het dat dat Renovlies behang enorm verf zuigt zodat je het een aantal keren moet schilderen voordat het een beetje dekt ?

  4 - Als laatste, is het mogenlijk om het behang er weer een keer af te halen als het direct op de gipsplaten is geplakt of neem je dan ook het papier van de gipsplaten mee ?


  Alvast bedankt.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
  1. Ja
  2. Ja. "wel eens" zou dus wat meer vlies moeten plakken. Met de juiste muurverf is het resultaat superstrak & vlak.
  3. Nee. U moet de ONDERGROND voorstrijken met latex om de zuiging op te heffen. 2 lagen op vlies moet voldoende zijn.
  4. Het vlies weer van gipsplaten afhalen zonder beschadigingen is een utopie. Waarom zou u dat dan willen doen?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu