Renovatie/ventilatie

klusserSali

  • #1
We zijn een grondige renovatie aan het doen, met een aanbouw. Gezien de woning bestemd is voor verhuur, willen we niet te veel dat stuk kan gaan.
Maar ventilatie is nu wel verplicht.
We dachten om GEEN centrale ventilatiesysteem maar individuele roosters te plaatsen.
Voor de keuken kunnen we via de buitenmuur de ventilatierooster plaatsen (met sensor en timer )naar buiten, de badkamer boven idem dito. Dus voor beide is er een minimieme inspanning.

Voor de wc kan niet direct een rooster naar buiten aangesloten worden, omdat naast de wc andere ruimte is en boven er ook een ander ruimte is. Dus dachten we aan 2 opties:
- een NATUURLIJKE ventilatie met een rechte buis naar boven via de zolder tot boven de schuindak.
- een individuele rooster (met timer, schakelaar) , een buis naar boven en (dan niet verder naar de zolder), maar via de badkamer ook de buitenmuur gebruiken , dus dan zijn er 2 ventilaties via de badkamer boven.

Beneden naast de WC is er een sas/berging waar wasmachine is, dus ook een vochtige ruimte, kan die met dezelfde buis aangesloten worden via de WC ? Wat ik bedoel, buis van berging sas aansluiten aan de wc, en 1 buis naar boven.
 

plezierklusser

  • #2
Dus samengevat 3 vochtige ruimtes op 1 buis naar buiten? Dat klinkt als iets dat een goede ventilator vereist, zoiets als een centrale mechanische ventilatie :wink: Het klinkt alsof je tegen de stroom in probeert te roeien en jezelf met complexiteit opzadelt terwijl een goede ventilatiebox het meest eenvoudig is. En dan heb je maar 1 deel dat kapot kan gaan, in plaats van 3 ventilatoren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu