Renovatie & Energie, gas en waterleiding bedrijven

Red

 • #1
Is het verstandig om bij een fikse renovatie (waarbij de meterkast en waterput toch al open licht) een bedrijf als Essent te vragen of zij hun 41 jaar oude elektro aansluiting (kabel, hoofdzekering, meter, TF ontvanger) komen inspecteren cq vervangen?

Idem voor de gasleiding, een knullig krom oud koperen leidinkje met wat tape omkleed...


Zo ja gaat dit dan op hun kosten, ik(of we) betaal immers al 41 jaar voor deze aansluitingen, maar zeker het elektrische deel wordt never nooit door iemand geïnspecteerd oid.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Het beleid van de netwerkbedrijven wisselt nog al eens.

  Vroeger kwamen ze op verzoek wel even kijken en pasten, als het nodig was, de aansluiting wel aan.

  Tegenwoordig is dat wat minder, maar je kunt altijd even bellen en overleggen.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Probeer het gewoon nee heb je ja kan je krijgen
   

  Red

  • #4
  Ik heb een alleraardigste dame gesproken van Essen Netwerk en zij zei dit:
  - Voor eind 2008 gaat Essent alle oude elektriciteit meters vervangen door digitale welke op afstand uit te lezen zijn
  - Het is beter om of even niets te doen, of bij twijfel contact op te nemen met de storings dienst als je denkt dat de KWh meter, TF ontvanger hoofdzekering oid niet in orde is. Indien de TD dan vaststeld dat de installatie aan vervanging toe is wordt alles kosteloos vervangen. Zij kijken dan ook even naar de gas aansluiting en zullen ook die (laten) vervangen indien nodig
  - Indien je dit alles niet wil afwachten en je gewoon nu alles wil vervangen kost dit ca 600,- incl vervanging van de hoofdstroom kabel.

  Het betreft een 3x25A aansluiting.

  De dame bevestigde dat het verplicht is om een aardpen te laten slaan onder de huidige regelgeving en dat het vaak niet duidelijk is met woningen van deze leeftijd hoe of de aarde geregeld is, als deze al goed geregeld is.


  Ik laat eerst een aardpen slaan, en overleg even met die elektricien. Ik denk dat ik toch even contact opneem met de TD omdat ik sávonds vaak knarsende geluiden hoor van de TF ontvanger. Volgens mij hoort dat ding s'avonds gewoon om te slaan naar nacht tarief en in de ochtend weer terug en dat is wat anders dan gedurende een uur of zo meermalen tikken. Het klinkt niet echt als een normaal relais.


  tot zover.


  Oh ja, hou rekening met ca 5-6 weken levertijd voor een nieuwe aansluiting.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu