Remeha TZerra Ace 39c, vloerverwarming Tado en Nest

Hairyfriend

 • #1
Beste Lezers op dit forum, ik wil jullie advies vragen voor het volgende. Ik was van plan om in alle kamers in huis de temperatuur apart te laten regelen. Op de meeste radiatoren in huis zat nog een ouderwetse aan – uit knop. Dat heb ik in december allemaal laten vervangen door thermostaat aansluitingen. Ook is de ketel door vervangen door een Remeha Tzerra Ace 39C CW5. Ik had twee jaar geleden een Nest V3 thermostaat gekocht maar nog nooit aangesloten. In januari heb ik 6 Tado Thermostaat kranen gekocht en nu ligt het weer stil. Dat komt omdat ik niet weet waar ik goed aan doe. Ik heb een tekening gemaakt van ons huis en de huidige verwarmingsstructuur. De gehele benedenverdieping wordt verwarmd door vloerverwarming, alleen in het halletje voor zit een thermostaat en in de bijkeuken hangt een thermostaat om eens wat te laten drogen zoals handschoenen oid. Ik lees hele wisselende verhalen over de Nest, dat deze niet goed werkt met de vloerverwarming, van de Tado lees ik nu weer dat ze niet goed werken met Nest. De installateur die de ketel heeft geplaatst zegt dat ik gewoon de E-Twist van Remeha moet gebruiken maar die werkt weer niet met Tado.

Zelf zou ik het liefst de Nest gebruiken in combinatie met de Tado en de vloerverwarming zou moeten aanslaan als het in de woonkamer koud wordt, deze zit nu op een Magnum pompschakelaar.

Dan zeggen ook weer mensen dat het niet slim is om een vloerverwarming ’s nachts of als wij niet thuis zijn niet te laten verwarmen omdat je dan heel veel gas kwijt bent aan het warm stoken van het geheel. Nu hebben we nog een oude honeywell rond zonder tijd of afwezigheids schakelaar erin. Dus op dagen dat wij niet of de kinderen niet thuis zijn wordt er altijd verwarmd. Per dag 2-3 m3. Een thermostaat met Geofencing wordt het ook niet want de kinderen gaan niet zo’n app op de telefoon installeren.

Een heel verhaal maar ik hoop dat iemand kan helpen. Dankjewel.

Tekening huis verwarming.jpg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Een paar dingen snap ik niet, waarom willen mensen altijd 2 of 3 verschillende merken door elkaar gebruiken.
  En waarom worden er nog steeds pompschakelingen geplaatst bij vloerverwarmingen, en word er nog steeds nachtverlaging en schakelpunten toegepast.
  Maar hier is het forum al vol over geschreven spit dat eerst maar eens door.
  Tado, Nest en nog meer van deze merken werken vaak niet goed samen.
  Maar is wel goed samenwerkend te krijgen, alleen dien je ze beide op aan/uit protocol te hebben.
  En een beetje veul geduld te hebben om het werkend te krijgen.

  Je had je beter eerst kunnen verdiepen in hoe je het geregeld wilde hebben of het simpelweg aan je installateur kunnen vragen. En natuurlijk zegt die NEE in deze je hebt alles al maar weet niet hoe je het aan moet sluiten en mag hij het opknappen.

  Pluer al die zooi van tado en nest ver weg de hoek in en kies voor een merk waar je alles mee kan regelen en die zijn er hoor Danfoss Icon, Ally alles kan per ruimte en belangrijker PER thermostaat geregeld worden.
  Kost iets meer maar dan heb je ook wat.
  Ps zijn er ook van tal van andere merken.

  Maar waarom wil je liefst deze combinatie gebruiken omdat je deze reeds beide hebt dat snap ik maar is dat de enige reden?
   
  • Like
  Waarderingen: Henk253, Lange Herman en Cvolieboy

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu