Remeha ketel - melding E13

AVW1203

  • #1
Sinds n paar maanden springt mijn remeha ketel op E13 als ik warm water in de keuken wil gebruiken. Soms lukt het met eenvoudig resetten om m weer gewoon aan de praat te krijgen en soms moet ik de stekker er helemaal uittrekken. Af en toe met douchen springt ie ook op E13. Iemand enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn en hoe dit op te lossen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
E13 is normaal gesproken de smeltveiligheid op de wisselaar. Maar die herstelt zich niet weer vanzelf, dus in dit geval lijkt het op een slecht contact of een draadbreuk in de bedrading van de smeltveiligheid.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
Kan de smeltbeveiliging zijn, soms hersteld de weerstand zich weer als hij afkoelt.
Kan ook door de beveilgingsautomaat komen.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
AVW1203,

Graag vragen stellen via het forum en niet via PB, zo heeft een ander er ook wat aan :wink:

Je kan de weerstand over de beveiliging meten, moet rond de 1ohm zijn. Onder de warme kraan houden en meten, als hij dan oploopt is de beveiliging kapot, anders de beveiligingsautomaat.
 

AVW1203

  • #5
Hi Wilibald, ik zal via het forum reageren...excuus! :oops:

Ik zal eens kijken thuis of t evt aan de smeltveiligheid kan liggen; als mijn man tenminste weet idd hoe dit te testen... Dank!
 

Marcn88

  • #6
Zorgen dat er genoeg druk in de installatie zit stekker van smeltveiligheid afhalen doorverbinden met draadje warmwaterkraan openen,nu weer e13 branderautomaat defect.

geen e13 slecht contact kabel, smeltveiligheid aangetast door vocht
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu