Remeha cv ketel blijft doorloeien

Hans karmann

  • #1
Hallo ben nieuw hier en heb een vraag; gisteren uur voor slapen gaan thermostaat naar 15… (hoge gasprijs zuinig stoken) . Maar het werd in mijn beleving alleen maar warmer…Dacht misschien toch gek geworden en wou niet naar boven naar de ketel dus naar de gasmeter gekeken en inderdaad die liep als een malle.. Naar boven de remeha quinta 35c was inderdaad druk bezig… met wat ? Display gaf aan 4 = tapwater vraag ?? Staat er een kraan open ?? Nee… Sterker nog als ik de kraan op warm open deed kreeg ik niet eens warm water, wat me dan ook wel wel weer logisch leek want de radiatoren worden immers bloedheet …. (Ik dacht toch niet de driewegklep want dat heb ik ooit in ander huis gehad) Eerst geprobeerd te resetten met de knop en later door de steker eruit te trekken… Helaas de storing blijft het zelfde; ketel blijft doorloeien voor warmwater wat Hij NIET geeft en radiatoren worden bloedheet terwijl de thermostaat laag staat…. Kon zo niet het bed induiken dus zelf getracht iets te vinden… drie wegklep opgespoord en tikkie opgegeven,als klap op je startmotor van je auto als hij niet wil, dit hielp niet…. Dan zit erachter op die klep de Honeywell vc8010 die, neem ik aan, die klep bedient. Zag dat die er zo af te draaien is door soort bajonetsluiting en gedaan ….. die stift die erachter zit… kon ik heen en weer duwen … dus neem ik aan dat die 3wegklep niet vastzit ……. stift kwam wat naar buiten, toen getest (met de Honeywell er NIET op) of ik warm water kreeg en inderdaad ik had warm water. (Kon mijn kruikje vullen) stekker eruit H vc8010 terugplaatsen + nog 5 min. Hopen en dan de stekker van de ketel er weer in … Helaas gaat weer de radiatoren verwarmen terwijl hij aangeeft dat hij verwarmt voor tapwater ! mijn redenatie was in eerste instantie die H vc8010 is stuk bestellen vervangen en klaar Maaarrrrrr die word natuurlijk wel gestuurd door een “voeler” die “zegt” ik heb warm water nodig toch ? HELP WAT MOET IK VERVANGEN. Mvg.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Wat voor thermostaat gebruik je? Wanneer je een draadloze thermostaat gebruikt, controleer dan ook eens of de batterijen niet (bijna) leeg zijn. Dat is regelmatig de oorzaak.
 

Hans karmann

  • #3
Bedankt voor je reactie, is zo,n simpele Honeywell draai thermostaat waar volgens mij geen batterij inzit?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
de tapwater schakelaar kan blijven hangen maar dit zal bijna niet kunnen want dan werd de verwarming niet warm 3weg zal dan immers op ww staan met code 9 als gevolg, uw motor/binnenwerk van de 3 wegklep is defect.
als u op reset drukt moet het witte palletje op de motor heen en terug lopen doet die dat niet motor defect
 

Onderhoudtje

  • #5
Zeker weten de cartridge van de driewegklep blijft hangen.

De ketel wil de boiler op 60 graden houden, maar omdat de driewegklep op cv stand blijft hangen wordt de boiler niet verwarmd en hierdoor blijft de ketel oneindig de cv verwarmen.
 

Hans karmann

  • #6
Bedankt voor de reacties ! net nog even gekeken naar de actuator (vc8010) als die los is en ik probeer dat witte schuifje heen en weer te halen voelt dat heel gammel en klikt dat niet geheel links of geheel rechts in een vergrendeling…. Dat zou toch moeten om de stift van de 3 wegklep in- of uit- te houden ?? En heb ik met de VCZZ6005 het juiste binnenwerk ? Of VCZZ6005/U ? Of moet het de S59216 van Remeha zijn ? Voor mijn gevoel zijn ze alle gelijk maar betaal je het dubbele als er Remeha op de verpakking staat !?
 

Onderhoudtje

  • #7
Voor de cartridge (binnenwerk) kan je gebruik maken van de VCZZ6005, wij maken gebruik van 1 merk cartridge bij verschillende cv ketels, scheelt kosten en opslagruimte in de bus.
Let er wel op dat er een montagesleutel bij zit, bij het installeren met ander gereedschap dan de montagesleutel heb je grote kans dat je de cartridge kapot maakt.
 

Hans karmann

  • #8
Bedankt voor je reactie Onderhoudje .. Moet ik de actuator (vc8010) ook maar mee bestellen want die lijkt gezien bovenstaande kapot Heb er foto van bijgesloten ... Bedankt!

IMG_6022.jpg IMG_6043.jpg IMG_6044.jpg
 

Onderhoudtje

  • #9
Vanaf een foto is dit altijd moeilijk om te beoordelen.

Als het pennetje gewoon nog omloopt tijdens bedrijf dan zou ik deze niet vervangen, maar eentje als reserve is natuurlijk nooit erg ze hebben natuurlijk ook niet het eeuwige leven.
Vaak gaat deze kapot doordat het binnenwerk niet makkelijk meer in te drukken is.
 

Lange Herman

  • #10
Bestel ook een nieuwe automatische ontluchter mee.
Gewoon een universele met 3/8" schroefdraad.
De ontluchter zit rechts boven op je ketel.
 

Hans karmann

  • #11
Bedankt voor de tips, binnenwerk vervangen en ook de actuator want die bleek ook kapot te zijn … (gelukkig had ik die mee besteld) case closed
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu