Remeha C-Mix stuurt kleppen niet open

ChrisM

  • #1
Ik heb een zoneverwarming, aangestuurd door een Remeha C-Mix. Zone 1 is de woonkamer met vloerverwarming en een tweewegklep, zone 2 is de keuken (en rest van het huis) met convectoren en een tweewegklep.

De C-Mix wordt aangestuurd door twee Nest thermostaten en er zijn aanleg temperatuursensoren nabij de tweewegklep en een buitensensor aangesloten.

Bij warmtevraag van een zone wordt de pomp gestart en de klep opengestuurd. De klep staat geconfigureerd als tweewegklep met een openingstijd tussen 120 en 240 seconden (de klep opent en sluit in 180 seconden). Een aantal seconden (10 tot 15) nadat de klep wordt aangestuurd (zichtbaar door de knipperende LED) knippert het statuslampje één keer en stopt het proces om de klep te openen. Het systeem lijkt te resetten. Na enkele seconden wordt de klep weer opengestuurd, en herhaald zich dit proces oneindig. De kleppen zijn na al die 15 seconden aansturen wel open, maar de ketel wordt nooit aangestuurd omdat de c-mix denkt dat de kleppen nog opengestuurd moeten worden.

Het systeem heeft wel correct gewerkt, maar bij een configuratieaanpassing (prioriteitsschakelaar van zone 1 naar geen gezet) werkt het niet meer. Wat nog vervelender is is dat ik geen configuratiewijziging meer op kan slaan, ik kan dus niet meer terug naar de oude situatie.

Hoe krijg ik dit weer goed? En weet iemand of er een factory reset beschikbaar is op een c-mix. In de handleiding wordt hier wel aan gerefereerd, maar niet uitgelegd hoe dit zou moeten.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
hoe staat schakelaar P? voor de kleppen?
En wat voor motoren heb je op je kleppen zitten, en dan belangrijker de looptijd type van de kleppen help ons verder.
 

ChrisM

  • #3
Schakelaar P staat op 6 .De looptijd van de kleppen is 180 seconden (handmatig gemeten) en zijn type NC (normaal gesloten). Het zijn kleppen die normaal voor circuitsturing van een vloerverwarming worden gebruikt (Danfoss Regelaandrijving Thermot 230 V AC, M30x1,5 NC stroomloos gesloten 088H3220) gemonteerd op een thermische afsluiter ( Heimeier Radiatorafsluiter Therm- Afsl- Met Zeer Lage Weerstand- Recht- Dn15)

Schakelaar O staat voor beide zones op 5 (alleen in zone 1 is daadwerkelijk een pomp aangesloten)

De prio (Q) staat op geen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu