Remeha Avanta en Honeywell wireless

Snep

  • #1
Wij hebben een Remeha Avanta CW 4 waarmee we 2 problemen hebben.

1. Thermostaat hangt in de keuken, woonkamer wordt niet warm. Daarom hebben we een Honeywell Wireless (modulair systeem) aangeschaft. Als de thermostaat ingesteld staat op 21 graden, dan slaat bij 17 graden de ketel niet meer aan, ook al staat er in het scherm van de Thermostaat wel een vlammetje. Het is dus koud in huis.
2. De verwarming in de badkamer zetten wij het liefst uit, anders wordt het daar heel erg warm. Als we dat doen, dan krijgen we een error ivm het feit dat het water onvoldoende door kan stromen (een soort beveiliging binnen de ketel).
Wij zouden graag zowel probleem 1 als 2 opgelost hebben. Ik hoop dat iemand de antwoorden heeft.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je thermostaat kanen hebt in de rest van de woning dan zal er een bypass geplaatst moeten worden om voldoende stroming te garanderen.

Hoe zijn de thermostaten aangesloten?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Volgens mij heb jij een flow probleem , ketel raakt zijn warmte niet kwijt aan radiatoren , mogelijk zijn de kranen dicht ? voetventielen dicht ? lucht in de installatie ?

dat de ketel dan niet aanslaat komt waarschijnlijk omdat de ketel temperatuur te hoog wordt . waarschijnlijk hebben probleem 1 en 2 met elkaar te maken, want in theorie heeft het dicht draaien van 1 radiatortje geen invloed op de werking van de ketel , mits de andere radiatoren open staan en goed ontlucht zijn .
 

Xr8

  • #4
Zitten er twee thermostaten op? Zoja dan kan hier best eens een conflict ontstaan. De Avanta heeft maar een thermostaat aansluiting. Deze is voor zowel opentherm als aan/uit regelingen.

Druk eens op de + en kijk een naar de waarden van t1 en t2. Zijn deze hoog en liggen deze heel dicht bijelkaar dan kan de ketel zijn warmte niet kwijt zoals al aangegeven.

Je zult dan meer radiatoren open moeten zetten. Een kamerthermostaat icm thermostatische kranen kan zowieso dit soort problemen geven.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu