Remaha Avanta; alleen geiserfunctie/doorverbinden CV

Ebruin

  • #1
Hallo,
I.v.m. behang achter radiatoren dat ik eraf wil halen voordat ik de muren laat spuiten wil ik graag een weekje ofzo overstappen op alleen de geiserfunctie. Dat kan volgens de handleiding, maar ik moet dan bij de ketel het een en ander doorverbinden. De handleiding is daar niet heel duidelijk in (kan het met een slang, of moet ik echt metalen leidingen tijdelijk omleggen?). Als iemand een schema heeft hoe ik dat zou moeten/kunnen dan dan ben ik daar heel blij mee!
Bij voorbaat dank.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Er wordt mee bedoeld, dat je de aanvoer en retour leiding aan elkaar kan doorverbinden, in deze leiding moet dan wel het expansievat en overstort ventiel zitten. Zie het als een lus van leidingwerk.

Misschien een handigheidje.......... Als er op zolder een radiator hangt... laat deze dan aangesloten en dop het leidingwerk naar beneden af, zo is er altijd een circuitje waar dan ook het expansievat en overstort ventiel in moeten zitten, uiteraard.
 

Ebruin

  • #3
Leidingwerk klinkt een stuk ingewikkelder dan afdoppen :-). Is het dan toch niet gewoon veel makkelijker om de CV functie niet uit te schakelen? Het gaat om 4 radiatoren die ik zou moeten afdoppen (wat kosten dat soort doppen trouwens ongeveer?). Volgens mij "blokker" ik niks en kan de CV dan gewoon doordraaien?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
In dit geval zou ik de desbetreffende radiatoren afkoppelen, en de leidingen afdoppen. Zorg er wel voor dat er altijd 2 radiatoren open staan.

Denk er wel even bij na dat de boel naderhand ook weer afgetapt moet worden. Ik zou de kranen afdoppen en op de retour leidingen een vulkraantje zetten, geraamde kosten???????? 2 kratjes bier
 

Ebruin

  • #5
Weet ik wat ik ga doen :-). Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu