Rehau Rautitan perskoppelingen van PPSU of messing gebruiken voor CV?

Mfve

 • #1
Momenteel ben ik bezig met het verbouwen van de badkamer. Ik wil een radiator verplaatsen en daarvoor moet er een aanpassing gemaakt worden op de Rehau slangen. In mijn huis zijn messing perskoppelingen gebruikt en het geheel zit in de dekvloer (die ik eruit heb gehakt). Nou zag ik dat er met name (zwart) plastic koppelingen worden aangeboden van PPSU kunststof in de vakhandel, de messing koppelingen lijken wat minder gangbaar tegenwoordig.
Wat zijn jullie ervaringen en waar doe ik goed aan, een plastic of toch op zoek naar de messing perskoppeling?
Kunststof lijk me minder stevig, aan de andere kant een kunststof koppeling op een kunststof slang heb je 2 gelijke materialen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  PEx (leiding) en PPSU (koppeling) zijn echt 2 verschillende materialen... Enige overeenkomst is dat het kunststof is, maar niet alle kunststoffen verdragen elkaar. Deze wel. Zowel messing koppelingen als PPSU zijn goed. Messing zal duurder zijn. Het belangrijkste is dat je de koppelingen op de juiste wijze monteert. Dus leiding afknippen, huls erop, optrompen, koppeling insteken en persen.
   

  Mfve

  • #3
  Bedankt voor de reply.
  Dan ga ik denk ik voor de PPSU koppelingen omdat deze makkelijker verkrijgbaar zijn. Ik heb nog 2 messing T stukken die ik misschien ook nog kan hergebruiken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu