Regenpijp i.c.m nieuwe overkapping met glasdak

Onnz89

  • #1
Goedenavond allen,


Binnenkort krijgen wij een aluminium terrasoverkapping met melkglazen dak geplaatst. Het probleem dat ontstaat door de bestaande regenpijp willen we graag alvorens oplossen.



Zelf ben ik absoluut geen klusser en weet niet precies wat hier nu de opties zijn. Wel weet ik dat de pijp via het dak van de buren te laten lopen geen optie is en de pijp door het glas ook niet volgens mij.

1: De regenpijp een stuk boven het dak van de overkapping zagen en met een bocht over het dak tegen de muur van de buren mee laten lopen om in de goot van de overkapping af te voeren. Door het melkglazen dak zullen we pijp zelf niet zien. Ik voorzie hier wel een probleem dat zodra de overkapping staat ik niet meer in die hoek bij de pijp zou kunnen komen en dat ik vantevoren niet precies weet met welke hoek het dak afloopt (8 graden is standaard?) en hoe hoog de overkapping precies begint om de pijp al precies goed te hebben hangen.

2: Hetzelfde maar dan zonder de regenpijp over het dak te laten lopen en dus het regenwater op de overkapping laten vallen vanuit de afgezaagde regenpijp. Door het melkglas zullen we dit (denk ik?)niet zien maar is dit bij hevige regenval te belastend voor het al best zware dak?


Wellicht slaan jullie je nu voor de kop met "die gast snapt er niets van, wat een belachelijk slechte ideeen", ik hoor graag jullie input!

Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik iets aan de gevel verzinnen of construeren zodat het glas verder van de gevel begint en de pijp kan blijven zitten. Koof om die regenafvoer welke demonteerbaar is. Water moet je niet over het glas laten lopen dat wordt een vieze bende.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat voor hemelwaterafvoer krijgt de terrasoverkapping? Daar zou ik de HWA van aan de muur naar toe leiden / op uit laten komen langs de muur van de aanbouw van de buren (boven de terrasoverkapping).
 

Onnz89

  • #4
Beide bedankt voor jullie reacties! Ik ga contact opnemen met de overkappingbouwer of er iets mogelijk is om de pijp toch door te laten lopen, dit zou ook zeker het mooiste zijn.


De HWA komt in de betonpoer van de staander van die kant en de leiding loopt als het goed is met de muur mee tot achteraan de tuin en daarna weg. Hier heb ik een schuur waar de pijp op hetzelfde punt naar onder gaat.

Vergeten te vermelden maar de hele tuin zal opnieuw gelegd worden, de HWA wordt daarmee ook op welk punt dan ook geregeld. Ons werd namelijk aangeraden eerst de overkapping te plaatsen en daarna het terras te vervangen.

Nogmaals bedankt!
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Dit is nou een vraag die ik zou stellen aan degene die het gaat plaatsen, wellicht kunnen ze dat tegen redelijke meerprijs voor u oplossen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het dak wordt schuin, dus er zal nauwelijks waterbelasting zijn, ook niet bij zware regenval.
Of de afvoer van het dak erop berekend is, is een 2e vraag. Ook afhankelijk van hoe groot het dak is wat op deze regenpijp afvoert.
Inderdaad overleggen met de bouwer, die kan dit waarschijnlijk eenvoudig oplossen.

Koppel je de HWA af van het riool? Mogelijk kan je wat subsidie krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu