Reflecterende folie en vloerverwarming

RreginaldD

 • #1
Jongstleden heb ik sleuven laten frezen voor vloerverwarming.

Nu vroeg ik me af waarom er geen vorm van isolatie bestond waardoor de warmte alleen naar boven werd afgegeven en niet aan de rest van de vloer.

Wat zou t effect zijn als je warme reflecterende tape/folie eerst in de sleuf zou doen en dan pas de buis waardoor de warmte enkel naar boven kan maar niet opzij?

Zou dit geen besparing opleveren?

Ben benieuwd naar jullie gedachten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Dit soort "oplossingen" zijn al vaker geopperd, maar blijken (tot nu toe) ook prijstechnisch,niet mogelijk.
  Men zoekt al jaren naar een meer efficiënte oplossing voor het verwerken van vloerverwarming in betonmassa's. Daaruit voortgekomen zijn de droogbouw ontwikkelingen, die inmiddels al zeer goede energiebesparende oplossingen bieden. Maar helaas hebben vele ontwikkelaars en architecten nog steeds geen goede kennis van de nieuwste technieken op dit gebied.
  Er worden helaas nog steeds woningen gebouwd waarin niet doordachte, ontoereikende en niet energiezuinige vloerverwarmingssystemen worden aangelegd. (waarbij de verwarmingsbuizen te ver uit elkaar worden gelegd, zeker bij toepassing van lage temperatuursystemen, zoals warmtepompen)

  Bij frezen van vloerverwarming is er geen vorm van isolatie mogelijk.
  Het principe van een ingefreesde vloerverwarming berust op feit, dat de warmte wordt afgegeven aan de massa om de verwarmingsbuizen.
  Een vorm van enige isolatie zou je kunnen bereiken door onder de dekvloer, waarin gefreesd wordt, wel isolatie aan te leggen. Maar dat is veelal onmogelijk.
  Wat wij constateren, is dat ook over dekvloeren, steeds meer droogbouw vloerverwarming wordt aangelegd in plaats van het frezen.
  Dit is per saldo duurder, maar wel efficiënter en sneller in reactie op de warmtevraag, dan het opwarmen van hele betonmassa's.
  Indien er geen dekvloer ligt, zou men zeker meer een droogbouwsysteem kunnen overwegen, omdat je dan wel (extra) isolatie kunt toepassen.
  Per saldo zal een droogbouw oplossing in die gevallen niet al te veel duurder uitkomen, dan montage op draadstaalnetten of andere methoden, waarbij nadien toch die dekvloer nog gelegd moet worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu