Reeds slecht geschilderde buitenmuur overschilderen

Jelle Wassenaar

 • #1
Hallo,

Ik zit met een probleem.
Een aantal jaren geleden hebben we ons huis gekocht waarbij de eigenaar een jaar ervoor de buitenmuren heeft laten schilderen (of zelf gedaan)
Bij de verkoop werd al vermeld dat bij vochtig weer, donkere vlekken (roetvlekken??) tevoorschijn komen.
Waarschinlijk afkomstig van een oude schoorsteen?
Nu is het zo dat tegenwoordig de vlekken altijd zichtbaar zijn en de witte verf gigantisch aflaat.
Waneer je je hand tegen de muur houdt is hij helemaal wit.

Kan iemand mij vertellen wat het juiste stappenplan is om onze buitenmuur te herstellen waarbij ook die rare vlekken niet meer naar buiten trekken?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Beste meneer Wassenaar,

  U heeft zelf 2 vragen waarop wij zeker geen antwoord kunnen geven: zijn het roetvlekken en komt dit van een eerder verwijderde schoorsteen.

  Aangenomen dat beide positief zijn rest u het oppervlak waar de vlekken verschijnen te verwijderen tot op de kale baksteen. De bakstenen kunt u isoleren met een goede grondverf na de stenen te hebben gereinigd.

  Vroeger ging dit isoleren uitstekend met loodmenie maar dit mag niet meer gebruikt worden.

  Vervolgens moet er een nieuwe cementgebonden laag op, die, na voldoende te zijn uitgecarboniseerd ( meten Ph waarde, die moet rond 7 liggen ) kan worden afgewerkt met een goede kwaliteit ademende schrobvaste muurverf.

  Het probleem kunt u niet vanaf de buitenzijde alleen bestrijden. De in water > vochtig weer ) oplosbare roetdelen zullen blijven doorslaan aan de oppervlakte.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu