Ramen blinderen ivm verbouwing

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,
Ik wil grote ramen tijdelijk blinderen zodat ik mijn gereedschap en materiaal kan laten staan zonder dat ik bang hoef te zijn voor diefstal. (zit in centrum grote stad)

Vroeger bestond er 'witsel' wat je op de ramen verfde en er later gemakkelijk af kon wassen. Bestaat er nog zo iets? of hoe kan ik het anders oplossen?

Wil het niet met oude kranten doen. :?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Airst, ik heb even wat gezocht, maar kan bij de echte fabrikanten niets vinden op dat gebied, probleem is natuurlijk dat het er weer makkelijk af moet kunnen. Ik denk dat de meest geschikte oplossing het ouderwetse veegvast is. Dat is eigenlijk een muurverf, die erg makkelijk met water weer te verwijderen is. Zal wel niet super op dat glas hechten, maar dat is in dit geval niet zo'n ramp. Je kunt het aan brengen met een roller.

Op een zuid-afrikaanse site zag ik dat pure kalk-oplossing bij de boeren gebruikt wordt/werd om ruiten schoon te maken, ze smeren er kalk op, en wrijven dat daarna weg met een doek. Je zou er dus kalk op kunnen smeren, en later weer wegwrijven...

link niet meer werkend

Let er wel op dat dubbel glas er vaak niet tegen kan als er aan de binnenkant iets op gesmeerd wordt. Als de zon er dan op schijnt kan het glas teveel uitzetten, waardoor het scheurt of lek wordt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi, je kan bij iedere bouwmarkt blinderingstape kopen, kost een paar euro en je haalt het er zo weer af. Probleem opgelost.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Marco, ik leer graag bij. Hoe breed is dat tape? Is dat niet lastig als het om een grootoppervlak gaat?
Niet als kritiek bedoeld, integendeel, goed advies, maar ben gewoon benieuwd naar het materiaal!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dat tape is 33cm breed, en is makkelijk aan te brengen omdat je de ramen eerst nat moet maken. Je kan het ook makkelijk weer los halen. Het tape is sterk en dik.

Je zou als je veel oppervlak moet blinderen dus meerder lagen boven elkaar kunnen plakken. Als het scheef is, kan je het ook makkelijk weg snijden. Ideaal voor even snel blinderen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Heb geprobeerd dat tape te veroveren, maar de bouwmarkten hier hebben er kennelijk nog niet van gehoord. Jammer, leek een goed idee. Toch bedankt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Heb je de praxis ook geprobeert? die heeft het zeker, daar heb ik het ook gekocht. Beetje meer zoeken, het is echt wel te krijgen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Ik zou eens bij de plaatselijke schilder langsgaan. suc6
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Hoi Airst, gewoon bij de schilder of bouwmarkt een rol behang kopen, breed plakband erbij en klaar is Kees.
 

Airst

  • #10
Hallo,

Heb uiteindelijk de ramen geblindeerd met een grote rol rauhfaserbehang en breed blauw plakband (wat je gebruikt voor afplakken buiten) Het zat er in 10 minuten op en alles was perfekt (inkijk)dicht.
Nu hoop ik alleen dat er geen al te grote hoeveelheden condens op de ramen komen, anders stort het papier naar beneden, rauhfaser kan dus niet tegen vocht en het zit ook niet al te strak vast.

Nogmaals bedankt voor alle suggesties en hulp. Groeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu