Ral nummer bentheimer geel

Lipiet

  • #1
Hallo,

Weet iemand toevallig het RAL nummer van de verfkleur Bentheimergeel? Volgens mij is het wel een gangbare kleur die schilders gebruiken, het is een beetje gebroken wit en wordt vaak gebruikt in combinatie met 'grachtengroen'.

Bedankt alvast
 

Dingena

  • #2
Dit is geen ral nummer maar een nummer uit de sikkens authentieke kleuren lijn.
Als u bij een verfspeciaalzaak binnen loopt waar sikkens verkocht wordt kunnen zij als u de naam noemt u gelijk het nummer verschaffen en mengen. Tevens zijn er voorbeelden aanwezig om de kleur te controleren.

Ik weet het nummer even niet uit mijn hoofd.. het begint met G0.en dan de rest maar daar heb je niet veel aan, dus vandaar bovenstaande advies :wink:
 

Dingena

  • #3
Ben even op de mengmachine wezen kijken en het nummer is:
G0.08.84

Grachtengroen is: Q0.05.10
 

Lipiet

  • #4
Hoi bedankt Dingena voor de snelle reactie! Ik heb echter geen verf nodig maar echt een 'professioneel' kleurnummer, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik zal het even verder uitleggen: onze raamkozijnen zijn geschilderd in de kleur Bentheimergeel van Flexa outdoor colors nr 1885. Nu willen wij een kunststof dakkapel bestellen 'bekleed' met trespa aan de buitenkant en als het kan in de kleur bentheimergeel. De dakkapellenman wil dan een kleurnummer weten, maar ik denk dat hij niets aan het Flexanummer heeft omdat dat een houtverf is, en wij willen kunststof.
 

Pepjo

  • #5
Flexa bellen ?
 

Lipiet

  • #6
Ik heb inderdaad maar even Flexa gebeld. De mevrouw aan de telefoon wist ook het RALnummer niet, maar binnen een half uur werd ik teruggebeld door een meneer die me helaas moest vetrellen dat de kleur bentheimer geel geen ral nummer heeft...

Nu heb ik Trespa gemaild, kijken wat die nog voor me kunnen betekenen.
 

Pepjo

  • #7
Volgens mij kun je verf tegenwoordig laten scannen zodat je precies dezelfde geleverd krijgt. Misschien kun je met die gegevens meer ?
 

Dingena

  • #8
Daarom zei ik al: het is geen ralnummer....

Flexa outdoor heeft deze kleur onder een ander nummer in een kant en klaar potje gestopt. Kleurnummers hebben niets te maken met waarvoor de verf toepasbaar is, zo is de kleur waar u het over heeft verkrijgbaar in zowel verf voor kunststof als hout als metaal, enz..

Ga eens met een kleurenkaart langs bij de trespa leverancier. Zo kan je de best bijkomende kleur bekijken. Dus precies dezelfde kleur is niet mogelijk als de leverancier niet het recept opvraagt bij sikkens. Doet hij dit echter wel dan is de kleur (het recept bekend) en kan hij deze gebruiken om de kleur voor u te gebruiken. Ik denk echter dat het dan wel een heel prijzig verhaal zal worden.

Er zijn meer kleuren mogelijk in trespa dan ralnummers, kijk maar eens op de website bij exterieur. In de PDF file helemaal onderaan zie je een zeer groot scala van kleuren. Aangezien kiezen via een scherm erg moeilijk is is het makkelijker om even langs de leverancier te gaan. De meeste hebben bakken vol met kleine kleurstaaltjes om uit te kiezen.
 

Dingena

  • #9
Pepjo schreef:
Volgens mij kun je verf tegenwoordig laten scannen zodat je precies dezelfde geleverd krijgt. Misschien kun je met die gegevens meer ?
Scannen heeft niet veel zin, de kleur is al bekend, alleen moet er nog gekeken worden of het in het desbetreffende materiaal te krijgen is.
 

Pepjo

  • #10
Ik dacht dat je door te scannen het "recept" van een verf zou kunnen krijgen, waardoor het makkelijker na te maken is . Maar ja, ik ben dan ook geen verfpro... :D
 

Dingena

  • #11
Dat kan, maar dat is alleen nodig als er geen kleurnummer is. Kleurnummer is hier bekend, dus 1 telefoontje naar sikkens en je hebt het recept. (overigens niet voor particulieren)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu