Raggels schieten op beton

KlusserJutter

  • #1
Als je veel regelwerk op breedplaatvloeren of kanaalplaten sneller wilt bevestigen... Dan denk je aan... een beton-tacker. Want boren, spanhulzen, hameren... dat kan sneller zou ik denken.

Iemand ervaring met bepaalde tackers? Ik wil namelijk niet door het hout heen schieten, maar wil ook niet dat er een stuk uit steekt.

Daarnaast natuurlijk ook de vraag, als ik in beton schiet, krijg ik dan geen "blusjes" waardoor ik minder grip heb? Ik kom namelijk nagels tegen van 36 of 38mm max. Is dit voldoende voor een plafond, wat gestuct moet worden?


Hebben jullie ervaringen, tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik heb bouwvakkers stelplaten zien schieten met kruitschiethamers... Het kostte veel kracht om die weer te verwijderen. Maar is dit een DHZ-klus?
 

KlusserJutter

  • #3
De raggels hoeven niet meer verwijderd worden. Liefst dat ze blijven hangen haha.

Maar het is geen dhz klus, meer voor een bouwbedrijf
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
bij breedplaat geloof ik daar wel in
makita heeft een mooie op accu met nagels tot 40mm
kanaalplaat moet je proberen dat is erg hard en bovendien voorgespannen

dat apperaat is wel zwaar hoor dat is geen gipsplaat nieter de hele dag boven je hoofd houden is ook geen pretje maar mischien kan je ze op een standaard monteren net als je boormachine

tjakers hebben een diepte regeling die de slag energie aanpast
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

Deze apparatuur is niet iets wat een DHZ-er aanschaft om er regelmatig gebruik van de te maken. Het heeft ook geen nut om hier op door te gaan. Vraag je vaste leverancier voor je gereedschappen om een oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
12
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu