Radson EHR 240 probleem

Zsenom

  • #1
Een jaar geleden had ik al problemen met deze ketel gehad, als ik de toestel aanzet na een minutje met een tik stopt de vlam en ook de vaakvlam gaat uit. Als ik dat opnieuw probeer, aanzetten, das niet mogelijk-pas na een tijdje.

Ik heb een CV installateur gebeld, hij was hier(na 2 weken wachttijd) toen ik op mijn werk was hij heeft de "split set" vervangen(staat op de factuur)en 107euro gevraagd...
Na 1 dag is heztelfde probleem terug-heb hem gebeld-hij zal komen maar pas na 1 week..
Kan iemand mij helpen met wat tips aub

Vriendelijke groeten en hopend op een antwoord.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt wel op een defecte thermokoppel.
 

Zsenom

  • #3
Na het lezen van onderwerpen over gelijkaardige ketels-dat was mijn konklusie ook. Enige vraag: de ketel stopt met een luide tik, het lijkt wel een zekering die sluit in het gasblok.
Is er een groot verschil tussen universeel en origineel radson thermokoppel behalve prijs 9eur uni-29eur radson?

dank u

zsenom
 

Zsenom

  • #4
Ik heb net de spanning van de thermokoppel doorgemeten-van de start 0 mV gaat de spanning tot +- 37mV oplopen. Is dat ok?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Kan ook nog een defecte TTB zijn, Deze zit achter aan het begin van de rookgas afvoer, ter controle kan je deze kortsluiten.

De tik is denk ik de gasklep die dichtvalt.
 

Zsenom

  • #6
Helaas was de TTB niet:(
 

Zsenom

  • #7
Ik denk ook dat de gasklep valt dicht, maar het thermokoppel blijft konstant 35-37 mv geven, de TTB is OK, wat kan de oorzaak zijn voor de sluiting van de gasklep. De maximaalthermostaat kan het niet zijn-of wel-de ketel werkt nooit langer dan 1min voor de gasklep sluit dus geen extreme temperatures zijn mogelijk...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Dit kwam ik nog ergens tegen:

Hoe kan het dat de waakvlam uit gaat?.

Misschien is de thermokoppel slecht? Dit is te controleren als je de waakvlam uitblaast en je hoort binnen 10 seconden een klik van de thermokoppelspoel in het gasblok. Dan is de thermokoppel matig. Bij een goed werkende thermokoppel moet dit minstens 20 tot 60 seconden zijn.


Het kan best de maximaal zijn hoor.
Als deze verlopen is en al uitvalt bij 30 graden ipv 90-110.
 

Zsenom

  • #9
De waakvlam blijft eigenlijk nooit alleen aan, alleen als ik de op de knop blijf duwen,na een seconde schiet de ketel in gang en na één minuutje sluit de gasklep weer af. Dan moet ik een halfuur wachten tot de waakvlam zonder de knop ingedrukt te houden aanblijft.

Ik betwijfel dat de temperatuur in de maximaal zelfs 30 graden bereikt na één minuut branden?
mvg zsenom
 

Zsenom

  • #10
Je hebt gelijk - het was de maximaal termostaat - ik heb hem overbrugd en de ketel blijft aan; Maar kan het zijn dat de doorstroming van het water niet goed is, of is gewoon de maximaalthermostaat stuk? Is er een mogelijkheid om de maximaalthermostaat door te meten?
 

Zsenom

  • #11
Ik heb de maxthermostaat getest-afkoelen met warm water-blijvt aan maar al na temperatuur rond 30-35 graden-handwarmwater shakelt uit.nu eenje snel kopen;)dank u woor de tips.

mvg

zsenom
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu