Radiatorkranen vervangen door thermostaatkranen

Plantje

  • #1
Goedemorgen,

In ons huis hebben we nagenoeg overal ouderwetse radiatorkranen. Dit heeft als nadeel, dat we in de winter soms vergeten dat een kraan open staat en vervolgens een ruimte waar we niet zijn snikheet gestookt wordt! Bovendien zijn we in ruimtes waar we wel zijn constant bezig de temperatuur te regelen door de verwarming telkens aan en uit te zetten.

Nu heb ik het idee om thermostaatkranen te kopen en deze in plaats van de huidige kranen te zetten. Kan dat zomaar? Of moet je dan nog meer aan het systeem veranderen?

Ik zie regelmatig op Marktplaats dat mensen enkele thermostaatkranen verkopen. Als ik ga voor tweedehandskranen, zijn er dan nog zaken (behalve de standaard dingen bij het kopen van tweedehandszaken) waar ik rekening mee moet houden?

Alvast bedankt!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
In ieder geval geen thermostaatkranen plaatsen in de ruimte waar de thermostaat hangt, meestal de woonkamer. Daar moeten de radiatoren altijd open staan.

Verder zou ik zeker geen gebruikte kranen kopen. Je weet nooit hoe oud ze zijn, en nieuwe kranen kosten nu ook niet de hoofdprijs.
 

Plantje

  • #3
In de woonkamer komt inderdaad geen thermostaatkraan. Dat deel werkt prima :)

Je hebt ook wel gelijk als het gaat om het kopen van gebruikte kranen. Ik zal eens kijken of er wat mooie acties bij de plaatselijke bouwmarkten zijn.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Beter gaan voor een gerenommeerd merk in plaats van bouwmarktkwaliteit. Kun je later ook nog makkelijk aan onderdelen komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu