Radiatorknoppen vervangen - op termijn slimmer radiator knoppen

Timsmit55

 • #1
Beste,

Onlangs hebben wij een oud huis gekocht met eenCV installatie. Nu moet ik toch al het water afkoppelen voor het plaatsen van een nieuwe verwarming in de Keuken en die oude verwarming plaats ik in de berging omdat daar ook ons witgoed komt te staan. Ik wil graag voorkomen dat de leidingen daar bevriezen dus vandaar dat ik daar een verwarmings element zet.

Nu wil ik op termijn waarschijnlijk ook slimme radiator knoppen gaan gebruiken van Tado, maar volgens mij zijn onze huidige knoppen daar niet geschikt voor. Kan ik deze dan beter ook meteen allemaal mee vervangen voor een knop die wel geschikt is? En wat voor merk raden jullie dan aan?

Groetjes, Tim

IMG_7876.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Wij raden hier geen merken aan of af we zijn alleen een klus forum. (zie de regels van dit forum).

  De kranen vervangen als je toch bezig bent dan is dat verstandig voor de toekomst.
  Zorg dan wel zolang er geen bedieningsknop opzit er een hand bediende knop bij geleverd wordt anders werkt het niet, dan staan de kranen helemaal open.

  Vr Gr
   
  • Like
  Waarderingen: Timsmit55

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #3
  Als je kranen vervangt is het verstandig een model te nemen waarbij je later gemakkelijk de knop kan verwisselen voor een elektronisch gestuurde kop. De meest gangbare aansluiting op dit moment is M30x1,5. Dus wanneer je een model kraan kiest met die aansluiting heb je de meeste kans dat je toekomstige regeling geplaatst kan worden zonder dat je verloopringen of adapters nodig hebt.
   
  • Like
  Waarderingen: Timsmit55

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu