Radiatorfolie netjes plaatsen

Paneermeel

 • #1
Hallo allemaal,

in ons oude huurhuisje had ik de folie gewoon achter de radiator gepropt zal ik maar zeggen en zag het er niet erg strak uit. :wink:

Nu in ons mooie koophuisje wil ik weer wat folie plaatsen, alle beetjes helpen dus zit ik nu te denken hoe dit aan te pakken.

Ik lees wat over dubbelzijdig tape aan de muur maar dat zal dan alleen op de hoeken zijn want verder kan ik er niet bij. Zelf zat ik aan het idee te denken om het op een plaat(hardboard) te plakken en deze erachter te zetten. alleen verwacht ik dat deze plaat zal gaan kromtrekken en dat is ook niet de bedoeling. Of optie 3 de folie achter de verwarming op te spannen en aan de bevestegingsbeugels vast te zetten met nylon draad. Maar misschien komen jullie dalijk met het ei van Columbus dus ik ben benieuwd.

Mvg Jochen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Chathanky

  • #2
  De onderzijde van de folie verzwaar je met een lat en de bovenzijde kun je verkleven of klemmen aan de bovenzijde van de radiator.
  Neem wel een kleefband die zo`n 90 graden kan hebben.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Er moet toch ruimte blijven tussen de achterkant van de radiator en de folie op de muur, anders gaat toch de capaciteit van de radiator achteruit?
  Of heb ik het mis?
   

  Chathanky

  • #4
  Dat kan eventueel met een afstandhouder aan de bovenzijde. (bv een latje)
   

  Paneermeel

  • #5
  Ik blijf wel ruimte houden tussen de verwarming en de folie.

  bovenaan bevestigen en verzwaren zodat het strak komt te hangen :lol:
  kijk daar had ik zelf nog niet aan gedacht. bedankt.
  zal eens gaan kijken wat ik heb liggen.
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Als het het rommelig hangt tegen de radiator werkt het natuurlijk niet.
   

  Paneermeel

  • #7
  Behalve dat het niet werkt ziet het er ook niet uit.
  Zoals ik al schreef in ons oude huis vond ik dat geen probleem, maar nu moet het 110% zijn :D

  En voor goede ideeën moet je hier zijn :wink:

  Ik denk dat ik tussen de bovenste bevestegingssteuenen een draadje span en de folie daarom heen vouw. En dan de onderkant verzwaar met een latje zodat het geheel strak komt te hangen. Zit het mooi en goed en kan altijd makkelijk verwijderd worden voor de schoonmaak ofzo :mrgreen:
   

  Haak

  • #8
  Zelf gebruik ik een spuitbus met contactlijm van een bekende lijmfabrikant. Werkt tot nu toe uitstekend (hangt 1,5 jaar) op gesausd stucwerk. Folie en muur inspuiten, even laten drogen en plakken maar. Wel opletten waar je het spuit, anders heb je gele plekken op je muur.
  Ik heb (helaas) op 1 plek folie met speciaal dubbelzijdig tape vastgeplakt. Ondanks ruim gebruik tape was het na 2 weken los.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu