Radiatoren worden niet heet.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb dit probleem al eerder voorgelegd maar het is nog niet over. Eerst even een korte omschrijving van de situatie, we hebben een U kamer, woonkamer met twee Jaga radiatoren een doorgang naar een woonkeuken met vloerverwarming. In de woonkomer word het niet echt warm maar in de keuken wel.Nu heb ik de kranen van de vloerverwarming al wat geknepen en de pomp van stand 3 naar stand twee gezet en de aanvoer temp op 33 gr.Maar dit helpt niet als de cv aangaat warmt deze heeltraag op brand lang en geeft aan de radiatoren niet veel warmte, de vloerverwarming komt wel op temp. Wat kan ik doen om dit te veranderen. Gr.Leo
 
Misschien gaat er toch nog te veel water naar de vloerverwarming?
Als je de kraan op de vloerverwarming helemaal dicht zet, wat gebeurt er dan? Op wat voor aanvoertemperatuur is de ketel ingesteld?
 
Ik kon het niet eerder uitproberen maar de aanvoertemp is 80 graden.Als ik de thermostaatkraan van de vloerverwarming in de aanvoer op de laagste stand doe is de verwarming wel sneller warm , ook in de woonkamer. Dus de aanvoer temp. is hoger en ik denk ook sneller warm. Wat houd dit nu in? G.Leo
 
Dit houdt in dat er te veel warmte de vloer in gaat, en te weinig naar je radiatoren. Oplossing: de vloerverwarming knijpen. Meestal zit er in de retour van de vloerverwarming een voetventiel. Deze kun je een stukje dichtdraaien.
 
Ik heb een foto van de vloerverwarming verdeler bijgevoegd kun je aangeven welk ventiel je bedoeld. De kranen per groep heb ik ook al geknepen, moeten deze weer op?

20110_100_1608_3.jpg
 
Ventiel naast de witte kop is een voetventiel, als je deze een slag dichtdraait dan zal er minder water over de verdeler gaan.

Tevens zou de pomp nog op 1 kunnen er gaat dan wat minder water door de vloer. Ook kun je de kranen van de vloerverwarmingsgroepen wat dicht draaien, zo gaat er ook minder water door de vloer.

Word de kamerthermostaat mogelijk beinvloed door de vloerverwarming, als het hier eenmaal warm is dan zal de ketel mogelijk maar mondjesmaat gaan stoken, waardoor de radiatoren niet hun vermogen kunnen leveren?

Verplaats in dat geval de themostaat eens naar de plaats waar het niet goed warm wordt, desnoods tijdelijk even met een kabeltje in het zicht.

Draait de zon toevallig niet langs de thermostaat?

Succes.
 
Idd naast de witte knop zit het ventiel. Het dopje kun je hieraf draaien, en daarna kun je hem met een inbus sleutel instellen. Draai hem eens een slagje dicht, en kijk dan even wat er veranderd.
 
Ik heb het voetventiel een hele slag ingedraaid en de aanvoer temp. van de vloerverwarming op 32 gr.staan. De CV warmt wel wat sneller op maar als de temp. berijkt is blijft de cv heel laag door branden wel langer dan een uur. En de radiatoren worden dan niet warm? Hoe nu te handelen.
 
Heb ik iets gemist ? ,of weten we al over welke ketel we het hebben en welke thermostaat ? . :?:
 
De ketel is een Nefit Smartline HR 24/CW4 met een Moduline 400. Ik bedenk nu ook hoelang is de zelflerende tijd? Nu ik met de temp. e.d aan het stoeien ben.
 
Is de kamer dan niet op temperatuur? dit omdat de ketel door stookt of heb je mischien een wa regeling? lijkt me niet als je nu 80 graden hebt maar goed. :denk:

Als de vloer op temperatuur is moet je retour van verdeler naar de ketel (waar je het ventiel een slag dicht hebt gezet) 15 a 20 graden lager zijn dan je aanvoer.
Vanuitgaande dat de aanvoer 80 graden is, als de aanvoer lager is bv 50 graden dan zal je meer richting de 40 graden retour moeten hebben.

Te heet betekend het ventiel nog wat verder dicht kan, te koud uiteraard anders om.
Begin als de verdeler dicht bij de ketel zit het ventiel 1 slag open te zetten vanuit de dichtstand. Laat de boel even op temperatuur komen en controleer dit dan. je kunt dan het ventiel naar de bevindingen bijstellen.

Op afstand is het haast niet te doen om te zien hoe de installatie er uit ziet.
Maar dit is de waarde waar je ongeveer op moet uitkomen.

Aan de vloergroepen moet je niet zitten, enkel als het al niet goed was.
Het verschil van aanvoer en retour is normaal 10 graden of een stukje lager als de vloer reeds op temperatuur is.
 
Niet WA en de verdeler zit beneden en de cv boven. de aanvoer temp. bij de vloer verdeler is 35 gr aanvoer en 30 gr retour. In de kamer word het niet warm als ik hem niet 1,5 gr.opdraai. Als de cv op de thermostaat reageert duurt de opwarm rijd heel lang.
 
Wat zijn de temperaturen aan de cv zijdige kant, dus vanaf de verdeler van en naar de ketel toe als de vloerverwarming de temperatuur heeft zoals je net beschreef?

Dicht bij de verdeler meten, bij de ketel heb je mogelijk een mengeling van retourtemperaturen.

En is de aanvoer en retour temperaturen van de radiatoren in de woonkamer wel goed?
 
Dat lijkt me toch stug.
Stel: Ik heb radiatoren boven, die moeten op 80 graden draaien om het warm te krijgen. En beneden vloerverwarming. 80 graden aanvoer dus.
Dan moet volgens jou de retour vanaf de vloerverwarming 60 graden zijn???
Over een vloer hoeft geen delta t van 20 graden te zijn. Over de ketel moet een delta t van 20 graden zijn.
 
SORRY mannen jullie kan ik nu even niet volgen. Maar ik wil de situatie van nu even uitleggen. Ik heb de thermostaatkraan in de aanvoer van de vloerverwarming op 30 gr. staan de aanvoer meter en de retour meter geven nu alle twee 30 gr aan. Als de cv nu de eerste keer opstart worden de radiatoren wel warm, maar blijft de cv heel laag door branden.De kamer thermostaat geeft dan de ingestelde temperartuur aan.Als jullie denken dat ik nu de instelling goed heb oke, dan blijf ik alleen met de vraag zitten waarom de cv zolang nog op een lagestand door gaat.
 
Omdat de kamertemperatuur niet bereikt is.
Of omdat de thermostaat berekend dat er een x vermogen nodig is om de ruimtetemperatuur te handhaven.
Bij laag vermogen houdt de ketel het huis netjes op temperatuur.
Daarbij zullen de radiatoren lauw worden maar geven dan wel genoeg warmte af om in ieder geval de woonkamer op temperatuur te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan