Verven van decoorpaneel voor radiatorombouw

Regina

  • #1
Ik ben nieuw op het forum. Mijn naam is Regina en ik heb een vraag over de decoorpanelen voor de radiatorombouw naam bouwmarkt verwijderd, is niet relevant die ik moet verven. Het is onbehandeld mdf met allerlei gaatjes erin. (Motiefjes)
Aan de zijkanten hiervan is het niet glad maar ruw en open. Als ik de platen gewoon ga verven lijkt mij dat de zijkantjes niet fraai worden. Weet iemand hoe ik dit moet doen. En moet ik ook beide zijden verven ivm krom trekken?
Alvast vriendelijk bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Beste Regina,

Bedoel je kopse kanten van de paneeltjes of de zaagsneden van de motieven?
Foto zou perfect zijn.
 

Regina

  • #3
Beste Kees. Hierbij een foto van het decorprofiel. Hierop kan je goed zien wat ik bedoel met de binnekant van de vierkantjes van het profiel.
Heb allerlei kwasten al geprobeerd en dit was het resultaat.
Regina
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Het lijkt mij meer een harde persing spaanplaat. Hoe dan ook, het is ondoenlijk om al deze oneffenheden glad te maken, of je zou er weken de tijd voor moeten hebben.

Monnikenwerk derhalve. Ook met een spuitbus is het niet glad te spuiten.

Je kunt nog proberen, indien de gaatjespanelen verdiept liggen, en er ruimte is om er materiaal bovenop te ljmen geperforeerd hardboard proberen. Dit is vzv gaatjes en wit gespoten verkrijgbaar. Kun je er zelf, na licht opschuren, een kleurtje aan geven. Heb je 80 % van de onderliggende vierkantjes weggewerkt.

Ook geperforeerd aluminiumplaat kan een ( vrije kostbare ) oplossing zijn.

Schilderen aan 2 zijden is voor een radiatorombouw niet echt nodig. Heb je grondverf over dan kun je dit natuurlijk gebruiken.
 

Regina

  • #5
Dank voor je reactie. Mijn dochter wilde deze panelen en niet die aluminium platen. Ben inderdaad ook met spuitverf bezig geweest. Je moet heel wat spuiten om resultaat te krijgen. Ga vandaag toch nog proberen het monnikkenwek af te maken. We zijn er nu eenmaal aan begonnen. Bedankt nogmaals.
Regina
 

Vanest

  • #6
Regina,

Heb hetzelfde probleem gehad, maar had -twee liter verf verder- geen bevredigend resultaat.

Het enige wat ik kan toevoegen, is dat je jezelf moet realiseren dat je de ombouw tegen een donker gat plaatst, omdat je schaduw creeërt achter je ombouw, naar je cv toe
Door deze schaduwwerking zie je de -door jouw zorgvuldig geschilderde- dunne randjes bijna niet nadat de ombouw geplaatst is. Bekijk de plaat maar eens vanaf een afstand, omgeven door kastjes, plantjes en de rest van het interieur. Als je het niet weet, zie je het niet.

Wat eventueel nog kan helpen als je het wilt doorvoeren:
leg de panelen op een platte, vlakke ondergrond en zet -kris-kras- goed in de verf met een klein vachtrollertje (10 cm.), oftewel 'muisje'. Probleem is natuurlijk dat de randen erg zuigen en je dit een aantal keer moet herhalen. Nadien zal je het oppervlak goed moeten schuren, omdat je je op de inkepingen concentreert met het vachtrollertje en dat een strakke laag op het front niet ten goede komt.

Zoals reeds gezegd: "monnikenwerk", waarbij je jezelf moet afvragen of het de moeite loont. Ik waag te betwijfelen of het 'rondom' mooi egaal wordt?

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu