Radiator stadsverwarming gaat niet meer uit

GBMAS

  • #1
Bij de radiatorknop van de stadverwarming is een veertje eruit gesprongen (zie foto). Daardoor gaat de radiator niet meer uit, en is het heel warm in de woning. Daarover heb ik wat vragen:

- Weet iemand of 1 van de knoppen op de foto de hoofdkraan is, en mag die dichtgedraaid worden (zodat het in elk geval geen 100 graden wordt hier)?

- Als de radiatorknop vervangen moet worden, kan ik dat zelf als ik een beetje handig ben, of kan je een systeem van stadsverwarming niet zelf legen? En moet het systeem leeg zijn voor het vervangen van een radiatorknop?

Alvast bedankt voor het meedenken!




 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien helpt het een overzichtsfoto te maken van waar de stadsverwarming uw woning binnenkomt. Uit de losse kranen word ik ook niet wijs.
Woonplaats, warmte leverancier en (vermoedelijk) jaar van aanleg kunnen ook helpen voor degenen die hiermee bekend zijn.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Wat je nu op de foto hebt lijken drinkwaterleidingen. De 2 dikke buizen op de achtergrond, dat zou wel de stadsverwarming kunnen zijn. Je kunt gewoon een nieuwe knop op deze kraan zetten. Als je het merk weet, kun je die zo kopen bij een speciaalzaak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu