radiator een scherp piepend geluid boiler

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste,

Na aankoop van een appartement heb ik samen met de loodgieter de centrale verwarming volledig vernieuwd.
Er staan 5 radiators in de woning in verschillende kamers.Wanneer ik slechts 1 radiator gebruik dan maakt de gasboiler ( die in de garage staat en die het water opwarmt )een scherp piepend geluid dewelke je door gans de woning kan horen.Wanneer ik meerdere radiators gebruik dan gaat dit piepend geluid weg.Hoe komt het dat dit lawaai er is als ik slechts 1 radiator gebruik en verdwijnt wanneer ik er meerdere open draai.
Ook vind ik het raar dat je het water hoort stromen door de radiator,ik heb mij laten wijsmaken dat dit niet mag.Hoe komt dit ?

Groetjes

Luc
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Luc, met die gasboiler zul je neem ik aan de c.v. ketel bedoelen. Het piepend geluid als zodanig kan ik niet direct verklaren, daar kan Ben wellicht wat over zeggen (zie ook 21-10-2004). Dat het alleen gebeurt indien maar 1 radiator open is logisch, dan neemt de druk in de pomp enorm toe, want die kan het water niet kwijt. Het ruizen van het water in de radiator is normaal, en zeker indien maar één radiator open staat, want dan wordt de volledige druk door die ene radiator gevoerd. En teveel ruis kan veroorzaakt zijn door het niet goed afbramen van de leidingen voor ze in de knel-koppelingen werden gezet.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Luc,

1 radiator open zetten in je appartement is niet veel,neem aan dat je een cv ketel heb staan,nu gaat er teveel water door 1 radiator heen,hierdoor krijg je een suizend geluid door je radiator heen dit geluid is natuurlijk ook in de cv ketel,en doordat de gasleidingen aan elkaar gekoppeld zijn ,zou dit geluid goed hoorbaar zijn in de boiler,de boiler is een klankkast geworden.Probeer de stand van de pomp een stand lager te zetten,en als dit niet gaat zou je een by-pass moeten maken om wat volume stroom kwijt te raken,dat denk ik wat er aan de hand is,

Gr .Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
je was weer rap kluskees,

gr,Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ben schreef:
je was weer rap kluskees,

gr,Ben
Ja maar jij kunt er ook wat van... maar ik was je blijkbaar nét voor! Samen komen we er wel en ik leer zelf enorm veel bij!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Hallo, Ik heb er niet veel verstand van, maar ik herken het prbleem wel. Wij hebben gewoon alle radiatoren ontlucht inclusief de Cv ketel zelf en toen was het geluid weg.

Misschien helpt het
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Op het expansievat zit vaak ook een ontluchter. Zeker na nieuw vullen is het belangrijk die ook een paar keer te ontluchten! Wordt vaak vergeten...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu