Radiator draaiknop vervangen of de hele set?

petmetdejan

  • #1
Goeiemorgen, ik heb een probleem met een Danfossthermostaat draaiknop. De radiator blijft warmen ook al is de knop helemaal toegedraaid.

Dank zij dit forum heb ik ontdekt dat de draaiknop los zit en dat ik die redelijk makkelijk er kan afhalen en er weer opzetten. Dan staat ie weer vast en stopt de radiator met warmen. Nu is het probleem dat de draaiknop vanzelf lijkt los te komen steeds. Het is een Danfoss met zo'n zwarte draairing, geen gereedschap nodig. Het kleinere inschuifstukje dat normaal de draairing tegenhoudt ontbreekt. Mogelijks is het daarom dat ie steeds los komt. Afijn, ik kan niet blijven elke andere dag die draaiknop daar weer vast op zetten.

Daarom was ik op zoek naar het exacte type om eventueel een nieuwe te komen maar ik kwam een post tegen hier op dit forum die zei dat het beter zou kunnen zijn om de hele set te vervangen in plaats van gewoon de draaiknop. Het binnenwerk in dat T stuk heeft mogelijks zijn beste tijd gehad.

Is er een manier om uit te vissen hoe oud mijn radiatorthermosstaatdraaiknoppen zijn? Ik zie er nergens een jaar ofzo op staan.
Hoe lang gaan die dingen gemiddeld mee?
En kan ik dat zelf vervangen zo'n hele set (het T stuk met het warme water met binnenwerk en de draaiknop) of laat ik dat best door een vakman doen?

Ik heb dezelfde radiatorknop als in deze post (en ook hetzelfde probleem): Danfoss radiatorknop geeft toch warmte door ondanks dicht | KLUSIDEE.NL
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Begin eens met een foto te plaatsen van de knop en kraan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu