Rabatdelen na opschuren geheel gronden of niet

Sanne83

  • #1
Hoi allemaal,

Hier mijn eerste post op dit forum. Ik hoop dat jullie mij wat wijzer kunnen maken.

Onlangs ben ik begonnen om de geverfde rabat betimmering van mijn woonark te schuren. Het eerste plan was om alle verflagen er vanaf te halen en het blanke hout te gaan beitsen.
Nu moet ik toch bekennen dat ik mij heb verkeken in hoe tijdrovend de klus is om het hout helemaal vrij van verf te krijgen, dus ik erken mijn meerdere en heb besloten om toch de oude verflaag te gaan opschuren en een nieuwe verflaag te geven.

Het volgende probleem: omdat ik al wel heel ijverig was begonnen is een deel van het hout is nu helemaal blank, een deel van het hout is opgeschuurd met her en der stukken blank hout er doorheen waar de verf al los liet.
Vraag: kan ik nu de gehele wand gewoon in de grondverf zetten? Want dan gaat deze laag ook over de oude verflaag heen. Of is er een andere manier om dit aan te pakken?

Heel graag hoor ik van jullie.

IMG_20210814_121445.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je gaat lakken moet je kaal hout eerst gronden (liefst 2 x). Grondverf over bestaande verf is geen probleem, mits je tussen alle lagen maar licht schuurt (matteren / fijne krasjes maken voor betere hechting) en weer stofvrij maakt.

Alle loszittende verf verwijderen. Oneffenheden die je met je vingertop nog voelt zijn ook zichtbaar als er afgelakt is.

Voor het schuren het verfwerk eerst goed reinigen met water en verfreiniger om te ontvetten. Eventueel naspoelen met schoon water.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu