Geimpregneerde rabatdelen schilderen

John van laarhoven

  • #1
HOI : Omdat mijn tuinplanken van de schutting teveel geleden hebben om ze op te knappen heb ik besloten om nieuwe geimpregneerde rabatdelen te plaatsen.
Nu wil ik ze in kleur schilderen en vraag me af of het beter is om de rabatdelen eerst in de Owatrololie te zetten of verdunde verf als een soort impregneer.
En daarna met verf (aklyd) af te werken.
Wat is het beste.
Wie heeft hier een mening over. Bvd. John.
 

Kacheltje

  • #2
Goed geïmpregneerd hout hoef je niet verder te verduurzamen. Om de kleur te behouden kun je de delen met een transparante beits afwerken. Dat doe je pas na het eerste jaar, het impregneer is dan goed ingewerkt en de oppervlakte is dan niet zo vettig meer. (impregneer bevat zoutachtige bestanddelen die eerst moeten afspoelen aan de oppervlakte) Als je het direct wil doen dan dien je de oppervlakte te cleanen.
Er zijn beitsen op basis van lijnolie. deze dringen door de lijnolie diep in het hout en kunnen de werking van het hout beter opvangen.

Zoek eens op beits op lijnoliebasis of beits voor geïmpregneerd hout. (google) Beiden zijn ook te verkrijgen in dekkende kleuren
Je zal om de kleur te behouden en voor een optimale bescherming toch altijd onderhoud blijven houden aan je schutting.
 

John van laarhoven

  • #3
Misschien ben ik niet echt duidelijk geweest maar ik wil de rabatdelen in een dekkende kleur schilderen. Misschien ligt het dan anders. Gr.
 

Kacheltje

  • #4
Beitsen zijn ook dekkend te verkrijgen, had ik toch al aangegeven?
Ik zou iig kiezen voor een soort die niet afsluit zo kan vocht naar buiten afgevoerd worden.
 

John van laarhoven

  • #5
Bedankt maar hoe kan ik de nieuwe planken het beste ontvetten met ammoniak of de bekende Mar** met groen uiterlijk(geen reclame!)of iets anders. Gr.
 

Kacheltje

  • #6
Kan met speciale ontvetter of met wasbenzine.
 

John van laarhoven

  • #7
Dus Owatrol olie is niet raadzaam. Gr.
 

Kacheltje

  • #8
Owatrol is een vergelijkbaar product als een beits op lijnoliebasis, de olie trekt ook diep in het hout. Met verschil dat je niet zelf hoeft te mengen met een niet watergedragen verf of beits.

Ik denk dat voor het onderhoud dit wat makkelijker werkt. Voor kleurbehoud zal je toch regelmatig onderhoud houden als je een nieuwe uitstraling wenst.
Bij achterstallig onderhoud zal je eerst moeten cleanen zover het nog waard is, enkel dan begin je een beetje met een schone lei zeg maar.
 

John van laarhoven

  • #9
Oke bedankt voor de info. Groet .
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Geen olie gebruiken als je wilt schilderen.

zet de delen voor het monteren rondom in de verf
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu